Draadloze oordopjes Action: kopen of beter niet? (+review)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Door

Ruud Caris

Laatste update:

2

Wie goedkoop wilt shoppen, weet inmiddels waar ze moeten zijn. Ook de draadloze oordopjes van de Action zijn bijzonder populair. Wij hebben ze uitgebreid voor je getest zodat jij weet of je deze Action draadloze oordopjes wel of beter niet moet kopen.

In deze review lees je er alles over, maar ook welke alternatieven er zijn.

Draadloze oordopjes van de Action: wel of niet kopen?

Veel producten van de Action zijn bijzonder betaalbaar, maar staan over het algemeen niet bepaald bekend om hun bijzondere kwaliteit. Daarom waren we bij de iHip oordopjes van de Action dus ook zeer benieuwd naar de kwaliteit.

Hoe voelen ze aan in je handen, of in je oren? Vaak zegt dat al wat over de algehele kwaliteit van de oortjes.

Uiteraard hebben wij de oordopjes niet zo lang getest totdat ze kapot gaan, dus over de uiteindelijke levensduur kunnen we niet veel zeggen. We beperken ons in de review dan ook vooral tot het luisteren, voelen en ervaren van de oordopjes.

De beste goedkope alternatieven

9.5
QCY T2C

QCY T2C ONS ADVIES

Bekend merk
Betaalbaar (en 500 reviews)
Geschikt voor iPhone en Android
8

MossMedia professional 500 reviews!

500 reviews
Prima alternatief in dezelfde stijl
Geschikt voor iPhone en Android
9
QCY-T1C

QCY T1C Bijzonder goed alternatief

Goedkope draadloze oordopjes
Beter dan iHip oordopjes
Geschikt voor Android en iPhone

Review Action oordopjes: wat kun je verwachten

De iHip oordopjes van de action zijn natuurlijk oordopjes voor een hele lage prijs. Maar zijn ze de moeite waard? Hieronder de belangrijke eigenschappen van de oortjes onder de loep genomen.

Draadloze oordopjes Action

Geluidskwaliteit

Het geluid uit de iHip oordopjes is niet absoluut niet slecht, maar verwacht geen hoogstaande kwaliteit in de stijl van Bose voor dit geld.

De iHip oordopjes zijn geen oortjes waar je uren achter elkaar naar luistert om alle klanken van je muziek te kunnen waarderen. Maar ben je op zoek naar goedkope oordopjes waar je geluid mee kunt afspelen wat voor deze prijs verrassend goed werkt? Dan kun je prima uit de voeten met de iHip dopjes.

Bekijk actuele Action aanbiedingen

Bluetooth verbinding

Bij goedkopere oordopjes heb je vaak een bijzonder irritant probleem. Namelijk dat de verbinding om de haverklap wegvalt.

Bij de iHip oordopjes is dat tijdens het testen niet gebeurd, ook niet wanneer we even een paar meter van onze telefoon wegliepen om iets te pakken. Wat dat betreft lijken de oordopjes dus een redelijk stabiele Bluetooth verbinding te hebben.

Action draadloze oordopjes

Design & comfort

Voor oordopjes van deze prijs, zien de iHip oortjes er best aardig uit. Hoewel het natuurlijk ook van smaak en stijl afhankelijk is, winnen de oordopjes geen prijs voor het allermooiste of fijnste ontwerp.

Sterker nog, na enkele uren beginnen de oortjes wel te irriteren, vooral omdat de gehele behuizing van hard plastic is gemaakt. Daardoor zitten de oortjes na een lange tijd niet zo lekker meer. Dit kan uiteraard ook weer ander zijn als jij gewend bent om harde oordopjes te dragen.

Ook andere oordopjes bij Action

Action begint het assortiment steeds meer uit te breiden met goedkope producten in het audiosegment. Daardoor kun je nu steeds meer oordopjes kopen.

De merken waar je uit kunt kiezen verschillen enorm. Zo zijn er de iHip oordopjes, maar ook koptelefoons en True Wireless oordopjes van andere merken zoals Grundig, QSS en Pulsar.

Ondanks het grote productaanbod, weet Action de prijzen van de producten bijzonder laag te houden. Zo zijn er al oordopjes te koop vanaf 80 eurocent, tot aan ongeveer 15 euro.

Nou is de kwaliteit van oordopjes onder één euro natuurlijk zeer te betwijfelen, maar de producten in de ‘duurdere’ categorie kunnen toch verrassend goed zijn, bewijzen ook de TWS oordopjes van iHip.

Bekijk ook: Dit zijn de best draadloze oordopjes van dit moment

Verschil tussen dure en goedkope oordopjes

De oordopjes van de Action kun je met dit prijskaartje wel scharen onder de goedkope draadloze oordopjes. Maar er is een groot verschil tussen goedkope en dure oordopjes. Hieronder een korte opsomming welke opties of eigenschappen duurdere oordopjes vaak hebben, ten opzichte van goedkopere oordopjes.

 • Langere batterijduur
 • Nieuwere Bluetooth, bijvoorbeeld 5.0, met meer bereik
 • Een oplaadcase met hogere batterijcapaciteit
 • Draadloos opladen
 • Betere geluidskwaliteit
 • Lichter gewicht, dus minder last bij het dragen
 • Betere pasvorm, ergonomische voor het oor
 • Betere bouwkwaliteit, dus langere levensduur

In veel gevallen is het beter om duurdere oordopjes te kopen. Maar wanneer je ze vaak vergeet, er niet voorzichtig mee omgaat of gewoon geen zin hebt om meer geld uit te geven, dan kan je ook gewoon Action oordopjes kopen.

Toch liever verder kijken? We hebben ook een lijstje met enkele goede alternatieven voor de draadloze Action oordopjes verzameld.

Lees ook: Draadloze deurbel Action: dit zijn de opties en alternatieven

Conclusie: Action iHip draadloze oordopjes
De iHop oordopjes zijn voordelig, maar verrassen toch op het gebied van geluidskwaliteit en de snelheid van het maken en verbreken van de verbinding. Als de pasvorm beter zou zijn, en het materiaal zachter, dan zouden de oordopjes nog beter zijn.
Totaal
8
Pluspunten
Zeer goedkoop
Snelheid van verbinden met smartphone
Stabiele verbinding via Bluetooth
Minpunten
Hard plastic, dus minder fijn voor de oren
8

Draadloze oordopjes Action: het assortiment

Bij de Action zijn meerdere draadloze oortjes verkrijgbaar, ook van meerdere verschillende merken. Dat wil dus zeggen de iHips zeker niet de enige zijn. Hieronder een overzicht van het assortiment van de Action.

1

Solix draadloze oordopjes

Touchbediening
Solix draadloze oordopjes Action
Via: Action
Bekijk de actuele prijs voor de Solix draadloze oordopjes

De Solix Pro draadloze oordopjes van de Action zijn één van de meest modellen. Deze Bluetooth-dopjes zijn naar eigen zeggen de luxe uitvoering en beschikken onder andere over 25 uur aan gecombineerde speelduur. Dit wil zeggen dat de case en de oordopjes samen een stevige 25 uur gebruikt kunnen worden, alvorens de accu leegraakt.

De draadloze oortjes van Solix zijn tegenwoordig ook online verkrijgbaar via Bol.com

Daarnaast is het mogelijk de Solix oortjes te bedienen via spraak, maar misschien nog wel handiger, ook via de touchbediening. Door op de oordopjes te tikken, kun je bijvoorbeeld pauzeren en weer starten, of een nummer vooruit of achteruit gaan.

2

Grundig draadloze oordopjes

Touchbediening
Grundig sport oordopjes
Bekijk de actuele prijs voor de Solix draadloze oordopjes

Bij de Action krijg je maar liefst drie verschillende oordopjes van Grundig, elk met zijn eigen, unieke kenmerken.

Zo is er het standaard-model, die enigszins lijken op de Airpods, maar de bediening verloopt via een knopje op de oordopjes.

Het tweede model heeft weer een andere pasvorm en de laatste versie is vooral gericht op het sporten. Deze hebben dan ook oorhaken, zodat ze niet zo snel uit zullen vallen bij actief bewegen.

De Grundig draadloze oordopjes bij de Action bieden een veelvoud aan mogelijkheden en zijn toch nog scherp geprijsd.

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Draadloze oordopjes Action: kopen of beter niet? (+review)”

 1. Best,
  graag een vraagje..Kunnen de oordopjes van SOLIX ook gebruikt worden voor het luisteren naar TV(met bluetooth..)
  Bij voorbaat HARTELIJK DANK

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...