De beste AirPods alternatieven: 5 draadloze oordopjes

Door

Peter Dragstra

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Draadloze oordopjes

Sinds de lancering van de AirPods van Apple zie je deze oordoppen overal. Ze geven een mooi en helder geluid met veel bass en zijn prettig in gebruik doordat ze draadloos zijn. Er zijn echter ook genoeg redenen te bedenken waarom je misschien niet zo’n fan bent van de AirPods. Ze zijn vrij duur, niet iedereen vindt ze prettig zitten en sommige mensen hebben voorkeur voor een ander merk. Vandaar dat de beste alternatieven voor de draadloze oordopjes van Apple hier voor je op een rijtje zijn gezet.

Goedkopere AirPods alternatieven

Laten we beginnen met de goedkopere varianten. Er zijn namelijk echt goede alternatieven voor een aantrekkelijke prijs!

1. Xiaomi Redmi Airdots

Wanneer de prijs van de AirPods voor jou de voornaamste reden is dat je even verder kijkt, kunnen de Xiaomi Redmi Airdots iets voor jou zijn. De Airdots zijn qua prijs niet te vergelijken met andere oordopjes in dit segment. Hoewel je niet mag verwachten dat de kwaliteit van het geluid vergeleken kan worden met de duurste alternatieven, is de prijs-kwaliteitverhouding (zoals we van Xiaomi gewend zijn) toch zeer goed. Ook deze oordopjes worden geleverd met een active noise cancelling optie. De oordopjes kunnen tot 4 uur mee en de oplaadcase voegt hier nog eens 12 uur aan toe. Al met al krijg je met de Airdots veel waarde voor je geld.

Xiaomi Redmi Airdots
Via: Xiaomi
€28,95
Voorraad: ❌
Bol.com
€27,99
Voorraad: ❌
vanaf 19 juli 2024 12:50 am
Amazon.de

2. Huawei Freebuds Lite

Als je fan bent van het design van de AirPods van Apple, maar de prijs toch iets te hoog vindt, kun je ook terecht bij Huawei. De Freebuds Lite komen qua uiterlijk namelijk sterk overeen met de AirPods, maar zijn ondertussen wel €100 goedkoper. De Freebuds Lite komen in tegenstelling tot de AirPods wél met een siliconen earplug. Het geluid van deze oordopjes wordt in verhouding tot de prijs als goed ervaren. De afwerking en gebruikerservaring wordt echter als een minpunt ervaren. Wel zijn de Freebuds ook zweet- en regenbestending, hetgeen ze geschikter maakt om mee te sporten. De oortjes gaan met één keer laden tot 3 uur mee en met de oplaadcase kan je zelfs tot 12 uur lang muziek luisteren. Dit alles maakt de Huawei Freebuds misschien wel hét voordelige alternatief voor de AirPods.

Huawei Freebud
Via: huawei.com
€49,95
€129,00
Voorraad: ✔️
3 tweedehands vanaf €29,95
vanaf 19 juli 2024 12:50 am
Amazon.de
€99,90
Voorraad: ✔️
Bol.com

3. QCY T2C

Natuurlijk bestaand meer goedkopere alternatieven. Zo kun je in China gelijkende varianten krijgen, voor een fractie van de prijs. Een goede optie is de Xiaomi QCY T2C. Let hierbij wel goed op. De oordopjes functioneren prima. Vooral qua geluid is het een zeer goed alternatief. Het bellen met deze oortjes gaat wel wat minder goed; het geluid is vaak onduidelijk.

QCY T2C bluetooth oordopjes
Via: qcy.de
€34,79
Gearbest.com
€14,99
Voorraad: ❌
Bol.com
Voorraad: ❌
Amazon.de

Overige AirPods alternatieven

Naast de prijs, kun je bij Bluetooth oordopjes natuurlijk voorkeur hebben voor hele andere specs. Hieronder een lijstje van AirPods-alternatieven die niet zozeer goedkoper zijn, maar op andere vlakken een goed alternatief vormen.

4. Sony WF-1000XM3

Een ander goed alternatief in deze lijst zijn de draadloze oordopjes van Sony. Deze zitten qua prijs wel net iets hoger dan de AirPods van Apple, maar hier krijg je dan wel active noise-cancelling voor terug. Active noise cancelling zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden worden geminimaliseerd wanneer je de oortjes in hebt. Sony staat verder ook bekend om een hoogwaardige geluidskwaliteit met een diepe bass.

Ook de noise cancelling techniek van Sony wordt beschouwd als één van de betere verkrijgbare op de markt. Deze oortjes zijn uitgerust met een siliconen earplug. Natuurlijk verschilt het per persoon of je dit al dan niet fijner vindt dan de harde kunststoffen earplug van Apple. De accu van de oortjes gaat tot 6 uur mee en de case waarin je ze opbergt kan de oortjes nog eens 3x volledig opladen. Ten slotte kan je het volume en andere handelingen bedienen met slimme bewegingen over de oortjes heen. Hiervoor hoef je dus niet je telefoon uit je zak te halen. 

Via: Sony

5. Bang & Olufsen BeoPlay E8 2.0

Hoewel de meeste oordoppen in dit rijtje al een hoge geluidskwaliteit bieden, staat Bang & Olufsen hier nog weer boven. Mocht geld voor jou niet belangrijk zijn en wil je alleen de beste kwaliteit, dan zijn de BeoPlay E8 2.0 voor jou een goede keuze. Voor dit geld krijg je de beste geluidskwaliteit én de beste noise cancelling die op de markt beschikbaar is. Daarnaast kun je ook hoogwaardig materiaalgebruik en een nette afwerking verwachten. Wat betreft accuduur kun je tot 4 uur vooruit met deze oordopjes. Daarnaast kan ook deze oplaadcase de oortjes nog 3x helemaal opladen.

Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0
Via: bang-olufsen.com

6. BeatsbyDre Powerbeats Pro

Het laatste alternatief voor de Apple AirPods is de Powerbeats Pro van BeatsbyDre. De Powerbeats Pro is een goede keuze als je op zoek bent naar oordopjes voor tijdens het sporten. Daar waar de AirPods niet zweetbestendig zijn en soms makkelijk uit kunnen vallen, heb je hier met de Powerbeats Pro geen last van. Deze oortjes zijn volledig zweetbestendig en vallen door de speciale vorm minder snel uit je oor. Ook BeatsbyDre is een gevestigde naam in de audiowereld, waardoor je een hoge geluidskwaliteit en goede noise cancelling mag verwachten. De Powerbeats Pro hebben verder een lange accuduur tot wel 9 uur zonder te laden. Met de case kom je nog eens tot meer dan 24 uur. Kortom, de Powerbeats zijn de juiste keuze als je jouw draadloze oortjes wil gebruiken tijdens het sporten.

BeatsbyDre Powerbeats Pro
Via: beatsbydre.com

Op een markt waarbij populaire producten nagemaakt worden, zien we ook veel nep Airpods, die vooral in China te koop zijn. Of dit een goede keuze is, is natuurlijk aan jou.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...