Review Nothing Ear (1): wat koop je eigenlijk voor €99?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Nothing ear

Er komen steeds meer en meer draadloze oordopjes op de markt. Als merk moet je je dus goed onderscheiden om op te vallen en dat is precies dat de Nothing Ear (1) doet: door design, maar ook zeker door prijs. In de afgelopen weken heb ik de Nothing Ear (1) uitgebreid gebruikt en mijn ervaringen deel ik graag in deze review.

Nothing Ear (1)

Nothing Ear (1) komt uit de koker van het bedrijf van Carl Pei. Die naam zegt je wellicht iets: het is namelijk ook de oprichter van OnePlus. Met zijn nieuwe bedrijf, Nothing genaamd, wil hij de techmarkt verder op zijn kop zetten, zoals hij ook deed met OnePlus. Kun jij je de tijd van OnePlus-invites nog herinneren?

De Nothing Ear (1) is zeker opvallend te noemen, door zijn looks, maar ook de prijs van € 99, waarvoor je ook nog eens noise-cancelling krijgt. Of dit genoeg is om te concurreren met de concurrentie zoals de OnePlus Buds Pro, JBL Live Pro+ en andere draadloze oordopjes weet je na het lezen van deze review.

Nothing ear
Review Nothing Ear (1):
De Nothing Ear (1) bieden veel waar voor hun geld: voor € 99 doe je absoluut geen miskoop. Het geluid is in orde en de noise-cancelling is ook ruim voldoende voor dagelijks gebruik. De equalizer in de app mag wel iets uitgebreider, maar over het algemeen zou ik de Nothing Ear (1), vooral gekeken naar de prijs, absoluut aanraden.
Total
Pluspunten
Prettige pasvorm
Tof design
Draadloos opladen
Noise-cancelling
Bijzonder goede prijs
Goede accuduur
Minpunten
App mag wat uitgebreider (bijvoorbeeld equalizer)
4

Nothing Ear (1): de looks

Normaal heb je een oplaad-case en de oortjes zelf, op zich weinig spannends. Bij Nothing zijn ze erin geslaagd er wel iets spannends van te maken.

Met het doorzichtige design zijn ze op zijn minst opvallend te noemen. Hiervoor hebben de makers veel moeite moeten doen. Vooral omdat je de binnenkant ook daadwerkelijk kunt zien, moet dit de onderdelen ‘georganiseerd’ geplaatst worden, een mooie uitdaging.

Nothing Ear 1

Daar zijn ze bijzonder goed in geslaagd: bijna iedereen die deze draadloze oortjes ziet zegt er wel iets over. Over het algemeen zijn dit positieve of verbaasde. opmerking. Daar sluit ik me eigenlijk ook volledig bij aan: de Nothing Ear (1) zijn er gewoon goed uit. Uniek, anders, prettig.

Qua ‘bediening’ zit er een button op de oplaadcase, die gebruikt kan worden om de initiële verbinding te maken met de oordopjes. Daarnaast is er een USB-C uitgang om de oordopjes op te laden.

Het doosje van de Ear (1) is tevens leuk om mee te fidgetten, inmiddels één van mijn onderbewuste hobbies. Nothing heeft dus goed zijn best gedaan op het uiterlijk, maar hoe is de kwaliteit van het geluid? De snelheid van verbinden? De effectiviteit van de noise-cancelling? Daar kom je verderop in de review achter.

Nothing Ear (1): dagelijks gebruik, geluid en noise-cancelling

Nu is de buitenkant in orde, maar daar heb je natuurlijk helemaal niets aan als de functionaliteit en kwaliteit van het geluid niet goed genoeg is. Dat is precies waar ik nu verder op inga.

Beginnend met de initiële verbinding via Bluetooth met mijn iPhone. Maar eigenlijk kan hier ik hier kort over zijn: deze ging snel en eenvoudig. Een kwestie van de knop op de case ingedrukt houden en Bluetooth kon verbonden worden. Vervolgens even de app downloaden en meteen een firmware-update doen. Eenvoudig en snel.

De app is in stijl van het merk gebouwd en heeft een aantal grappig design-elementen. Toch is de functionaliteit van de app enigszins beperkt. In de equalizer heb je een viertal presets waar je uit kunt kiezen en binnen de Ear (1)-app heb je de mogelijkheid om de bediening (door de steeltjes in te drukken) aanpassen.

Het aanpassen van de noise-cancelling (uit, transparant of aan) is ook mogelijk binnen de app. Verder zijn er weinig spannende functies aanwezig. Op zichzelf geen ramp, maar de concurrentie biedt over het algemeen wel meer opties binnen de app, zoals bijvoorbeeld het opsporen van de oordopjes.

Nu heb ik de app persoonlijk weinig gebruikt omdat het simpelweg niet nodig is, maar wel had ik graag een wat uitgebreidere equalizer gezien.

De pasvorm van de oordopjes is voor mij prettig: ik ben fan van de ‘oordopjes met steeltjes’, deze passen het beste. Qua geluid ben ik eigenlijk ook gewoon tevreden, waarbij ik wel gekozen heb voor de gebalanceerde optie. De optie waar de lage tonen versterkt worden is net iets te intens, hier doet JBL het bijvoorbeeld stukken beter.

Ook de noise-cancelling (ANC) is redelijk oké, vooral als je bedenkt dat je dit allemaal krijgt in de Nothing Ear(1) voor maar € 99. Omgevingsgeluid wordt tot op bepaalde hoogte weggefilterd, ruim voldoende voor dagelijks gebruik.

Al met al ben ik verbaasd over de kwaliteit die het techbedrijf kan leveren voor de prijs die eraan gekoppeld is. Als de oordopjes 75 euro duurder waren, konden ze nog steeds redelijk mee met de concurrentie. Een hele prestatie dus.

Nothing Ear 1

Accu en opladen

Ook qua opladen is er weinig aan te merken op de Nothing Ear(1) draadloze oordopjes. Ze beiden ondersteuning voor Qi draadloos laden en hebben uiteraard ook een USB-C-aansluiting op de case zitten.

Op papier gaan de oordopjes 5,7 uur mee zonder noise-cancelling en als je ANC aan hebt staan, dan zou dit in theorie 4 uur zijn. Naar mijn idee zijn deze tijden wel iets korter als ik naar de accupercentages kijk, maar voor mij persoonlijk ruim voldoende. Het komt praktisch nooit voor dat ik de oordopjes meer dan 3 uur onafgebroken gebruik.

Conclusie

Nothing ear
Review Nothing Ear (1):
De Nothing Ear (1) bieden veel waar voor hun geld: voor € 99 doe je absoluut geen miskoop. Het geluid is in orde en de noise-cancelling is ook ruim voldoende voor dagelijks gebruik. De equalizer in de app mag wel iets uitgebreider, maar over het algemeen zou ik de Nothing Ear (1), vooral gekeken naar de prijs, absoluut aanraden.
Total
Pluspunten
Prettige pasvorm
Tof design
Draadloos opladen
Noise-cancelling
Bijzonder goede prijs
Goede accuduur
Minpunten
App mag wat uitgebreider (bijvoorbeeld equalizer)
4

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...