Zo controleer je of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Ruud Caris

Laatste update:

1

WhatsApp is een handige app en wordt dan ook veelvuldig gebruikt. Maar soms loop je er tegen aan dat je het vermoeden hebt dat iemand je geblokkeerd heeft op WhatsApp. Hoe je dat controleert, weet je nadat je dit artikel gelezen hebt. We hebben een aantal manieren op een rij gezet, maar één methode werkt altijd!

Geblokkeerd op WhatsApp? Kom erachter!

Er zijn meerdere manieren om te controleren of iemand je geblokkeerd heeft op WhatsApp. Daarbij moet ik aangeven dat je bij sommige meer zekerheid hebt dan bij anderen, daarom geef ik dat ook per punt aan hieronder.

Zodra je alle manieren geprobeerd hebt, dan kun je er redelijk zeker van zijn dat je geblokkeerd bent op WhatsApp.

Het antwoord op de vraag ben ik geblokkeerd op WhatsApp is na het uitvoeren van de 5de tip in dit artikel duidelijk: dan weet je zeker of er al dan niet een blokkade is.

whatsapp geblokkeerd
Via: pixabay.com | antonbe, CC

1. Bekijk laatst gezien

Bekijk de laatste gezien-status van het contact. Als dit even geleden is, is er een kans dat je geblokkeerd bent, vooral als je weet dat diegene veel online is.

Dit is echter geen zekerheid, want deze optie kan ook uitgezet worden in de instellingen. Dat wil dus zeggen dat iemand online is, maar zo heeft ingesteld dat jij dit niet kunt zien. Dit is dus geen waterdichte methode.

2. Check de profielfoto en kijk naar veranderingen

Er zijn mensen, die er een sport van maken om regelmatig hun profielfoto te wisselen. Als je geblokkeerd bent door een contact, dan zie je de foto die er stond op het moment dat je geblokkeerd werd op WhatsApp.

Je kunt bijvoorbeeld de profielfoto van iemand anders die niet geblokkeerd is door die persoon vergelijken. Is deze anders, dan is de kans groot dat je vermoedens kloppen. Ook dit is niet waterdicht, want het is natuurlijk ook goed mogelijk dat iemand zijn foto simpelweg niet aanpast.

Via: pixabay.com | ITECHirfan, CC

3. Stuur een bericht en let op dit vinkje

Oké, deze ligt misschien voor de hand, maar het is belangrijk om te weten waar je op moet letten met de vinkjes.

Als je een bericht stuurt naar iemand die je geblokkeerd heeft, dan is er altijd standaard één vinkje te zien. Het bericht is dus niet aangekomen. Maar ook hier weer: het is geen garantie, omdat jouw contact bijvoorbeeld ook geen internet kan hebben, waardoor berichten niet afgeleverd worden.

4. Bellen maar

Naast een bericht sturen, bestaat tegenwoordig ook de mogelijkheid om mensen te bellen in WhatsApp. Krijg je geen contact en gaat hij niet over, dan is er wederom een kans dat je geblokkeerd bent. Maar ook hier geldt weer, stel diegene heeft geen internet, dan zul je ook geen contact krijgen.

Dus, kan je iemand bellen die je geblokkeerd heeft op whatsapp? Het is niet mogelijk om iemand te bellen die jou op WhatsApp heeft geblokkeerd. Er is echter wel een andere mogelijkheid om met zekerheid te zeggen of iemand je geblokkeerd heeft.

Lees ook: 5 tips om voortaan (veel) minder te betalen voor je mobiele abonnement

Via: pixabay.com | Simon, CC

5. De ultieme test: zo weet je het helemaal zeker

Bovenstaande vier methodes geven geen zekerheid, maar deze laatste methode doet dat wel. Als je dit hebt gedaan, dan weet je zeker of je al dan niet geblokkeerd bent op WhatsApp.

Maak een nieuwe WhatsApp-groep aan, of ga naar een groep waarin jij leden kunt uitnodigen. Nodig hierin de betreffende persoon uit en kijk wat er gebeurt. Wordt hij/zij toegevoegd aan de groep, dan is er niets aan de hand en is er geen sprake van een blokkade.

Krijg je echter de melding: ‘Je hebt geen toestemming om dit contact toe voegen’, dan weet je het zeker: je bent officieel geblokkeerd. Natuurlijk kun je dan altijd nog een ander communicatiemiddel gebruiken, maar je weet in ieder geval zeker dat chatten via WhatsApp geen zin meer heeft. Misschien dan maar terug naar de goede oude SMS?

Via: pixabay.com | LoboStudioHamburg, CC

Veelgestelde vragen over geblokkeerd op WhatsApp

Heb jij nog een andere vraag over WhatsApp? Bekijk dan de veelgestelde vragen hieronder of vraag het ons in een reactie hieronder!

Lees ook:

Kan je iemand bellen die je geblokkeerd heeft op whatsapp

Iemand via WhatsApp bellen die jou geblokkeerd heeft, is niet mogelijk met Whatsapp. Er is wel een methode waardoor je zeker weet of iemand geblokkeerd heeft. Zo dien je deze persoon aan een groeps-app toe te voegen.

Ben ik geblokkeerd op WhatsApp?

Er zijn een aantal methodes om te achterhalen of je geblokkeerd bent op WhatsApp. Nadat je deze stappen heb doorlopen, weet je of je wel of juist niet bent geblokkeerd.

Hoe weet je of je geblokkeerd bent op whatsapp?

Er zijn een aantal methodes om erachter komen of je geblokkeerd bent op Whatsapp. Zo kun je bijvoorbeeld een bericht proberen te sturen (check de vinkjes), maar is het ook mogelijk om aan de hand van een WhatsApp-groep te checken of je geblokkeerd bent.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Zo controleer je of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd”

  1. Als je bij de statusupdates een update kan zien van een filmpje wat geplaatst is voordat je werd geblokkeerd, ben je dan geblokkeerd? Statusupdates bedoel ik de foto’s en filmpjes die na 24 uur weer verdwijnen

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...