5 tips om voortaan (veel) minder te betalen voor je mobiele abonnement

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Tegenwoordig zijn smartphones niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Naast het toestel, heb je daar ook een abonnement bij nodig, maar met een paar slimme tips, kun je veel minder betalen voor je abonnement. Wie wil dat nu niet…

1. Bereken je abonnement

Ben je op zoek naar een nieuw abonnement of verlenging (al dan niet met toestel), dan zijn er veel aanbieders met veel verschillende prijzen. Het is dan ook belangrijk alles goed op een rijtje te zetten. Wat zijn de aansluitkosten, de maandelijkse abonnementskosten, de prijs die je (eventueel maandelijks) voor je toestel betaalt en eventuele bijkomende kosten. Reken dit terug naar een maandbedrag en vergelijk zo welk abonnement echt de goedkoopste is.

Je zult er hierbij versteld van staan hoe groot de verschillen zijn in de maandprijs. Dit kan bovendien behoorlijk oplopen als je een abonnement van twee jaar afsluit.

Lees ook: Goedkoopste aanbieder in onze favoriete abonnementen

2. Houd acties in de gaten

Kleding is vaak in de sale, maar er zijn ook vaak abonnementen en smartphones die aantrekkelijker geprijsd zijn. Daarbij is het wel goed om te weten dat niet alle aanbiedingen ook altijd echte aanbiedingen zijn. Reken daarom ook altijd goed na, of het daadwerkelijk goedkoper is. Maar er zijn met grote regelmaat acties die meer dan interessant zijn, als je op zoek bent naar een abonnement (al dan niet met toestel).

3. Check prijzen op deze site, vaak de goedkoopste

Er zijn veel aanbieders: je kunt natuurlijk bij de providers zelf kijken, maar ook de bij (online) shops die meerdere providers aanbieden. Onze ervaring is dat GSMweb vaak één van de goedkoopste aanbieders is in de markt. Hier kun je verschillende providers en eventueel meerdere toestellen met elkaar vergelijken, zodat je zeker weten de beste deal krijgt.

4. Nieuw toestel of Sim-only

Zoals bij punt één aangegeven is rekenen erg belangrijk en dan is het goed om ook onderscheid te maken tussen een los toestel met Sim-only of een smartphone met abonnement. Dus als je geld hebt om een los toestel te kopen, is het een mogelijkheid om een Sim-only + los toestel te kopen. Waar dat vroeger veel scheelde, is dat verschil steeds kleiner geworden, maar het kan nog steeds erg interessant zijn.

5. Snel of beetje snel internet

We zijn in Nederland verwend als het gaat om internet en mogen niet klagen over de snelheden. Maar wil je een goedkoper abonnement, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor langzamer internet bij bepaalde aanbieders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Ben. Door te kiezen voor een lagere internetsnelheid, heb je dus een goedkoper abonnement.

Door op deze punten te letten, bespaar je het komende jaar minimaal een paar euro per maand. Mooi meegenomen dus!

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...