WhatsApp op oudere smartphone binnenkort niet meer bruikbaar

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Zoals alle technologische ontwikkelingen, is het niet haalbaar om alles te blijven ondersteunen. Daarom heeft WhatsApp een lijn getrokken hierin.

WhatsApp en oude smartphones

WhatsApp heeft bekend gemaakt een wijziging te gaan maken in de ondersteuning van bepaalde toestellen. In de aankondiging kunnen we lezen dat je vanaf 2020 geen gebruik meer kunt maken van de populaire messenger-dienst als je smartphone draait op iOS7 of Android 2.3 Gingerbread.

Dat klinkt misschien als een enorme ramp, maar om een voorbeeldje te noemen: iOS 7 is in 2020 zes jaar geleden gelanceerd. Op het gebied van technologie is dat bijna prehistorisch. In 2018 wordt iOS 12 al op de markt gebracht.

En mijn telefoon dan?

Maar wil je nu weten of jouw telefoon nog ondersteuning blijft houden voor WhatsApp en je dus naar hartenlust berichtjes kunt blijven sturen, voer dan onderstaande stappen uit

Voor iPhone

  1. Ga naar instellingen
  2. Kies Algemeen
  3. Kies Info
  4. En bekijk wat daar bij ‘Versie’ staat. Is dit hoger dan 7 (dus vanaf iOS 8), dan is er niets aan de hand en kun jij gewoon door blijven gaan met WhatsAppen

Voor Android

  1. Ga naar instellingen
  2. Scroll naar ‘over deze telefoon’ (de benaming kan per merk verschillen)
  3. Bekijk hier de software-informatie
  4. Is dit hoger dan 2.3, dan kun je je smartphone ook gewoon blijven gebruiken om te WhatsAppen.

De kans is vrij groot dat jouw telefoon dit blijft ondersteunen. Is dat niet het geval, dan is het wenselijk een nieuw toestel aan te schaffen als je wil blijven WhatsAppen. Gelukkig heb je hier nog even de tijd voor, eind 2019 moet je dit geregeld hebben, anders kom je van een koude kermis thuis in 2020.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...