WhatsApp Stickers maken en downloaden: dat doe je zo

Door

Wesley Akkerman

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

WhatsApp stickers

De populaire communicatiedienst WhatsApp is al erg uitgebreid en biedt daardoor al snel functies aan die je over het hoofd ziet. Zo is het mogelijk je eigen WhatsApp Stickers te maken die je vervolgens deelt met je vrienden en familie.

Stickers binnen WhatsApp heb je in allerlei soorten en maten. Het zijn veelal grappige plaatjes die je snel deelt, waarmee je een reactie kunt geven die meer emotie of humor toelaat dan een gemiddelde emoticon.

Zelfs Whatsapp Stickers maken kan dus een cruciaal onderdeel zijn van de deelervaring, omdat je daarmee je eigen humor en opvattingen prima kunt samenvatten en gemakkelijk deelt met je omgeving. Maar hoe doe je dat? Zelf WhatsApp Stickers maken kan op een aantal manieren.

WhatsApp Stickers maken

Zo kun je de methode aanhouden die WhatsApp op zijn eigen website presenteert. De dienst schrijft aldaar dat je het beste je eigen app kunt bouwen waar je stickers aan toevoegt. Dat is best een opgave. Niet alleen moet je dan zelf weten hoe je een applicatie programmeert (voor Android, iOS of misschien wel allebei), ook moet je afwachten of je applicatie wel goedgekeurd wordt door Google of Apple.

Gelukkig stelt WhatsApp dat je zelf een app maakt met minimale ontwikkel- of programmeerervaring. Heb je dat achter de rug, dan kun je pas aan de stickers denken. Gelukkig zijn er ook al apps beschikbaar die dit werk voor je uit handen nemen.

Vereisten voor stickers

Hoe je ook van plan bent om WhatsApp Stickers te maken voor je eigen chats, ze moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet elke sticker een transparante achtergrond hebben, mag die precies 512 bij 512 pixels bevatten en mag die niet groter zijn dan 100 kB.

Ook moet je een icoontje maken waarmee gebruikers (of jijzelf) het stickerpakket kunnen herkennen in het chatvenster. In het voorbeeld op de screenshots wordt het menselijke kopje koffie als voorbeeld aangehaald. Die afbeelding moet precies 96 bij 96 pixels hebben en minder dan 50 kB groot zijn.

WhatsApp stickers
Afbeelding: WhatsApp

Er zijn gelukkig reeds apps beschikbaar die het proces van stickers invoegen vergemakkelijken. Je moet echter wel even wat in het achterhoofd houden voordat je zo’n app binnenhaalt.

Het kan namelijk zijn dat apps voor WhatsApp Stickers malafide bedoelingen hebben en aan de haal gaan met bepaalde toestemmingen die je gegeven hebt. Mocht je het vreemd vinden dat een bepaalde stickerapp toestemming voor het opvragen van je locatie vraagt, of lees je veel negatieve reviews in de appstores, laat je gezonde verstand dan het werk doen. Gebruik die apps niet.

Lees ook: Zo kun je checken of jouw WhatsAppjes meegelezen worden

Apps voor stickers

Er zijn gelukkig reeds apps beschikbaar die het proces van stickers invoegen vergemakkelijken. Je moet echter wel even wat in het achterhoofd houden voordat je zo’n app binnenhaalt. Het kan namelijk zijn dat apps voor WhatsApp Stickers malafide bedoelingen hebben en aan de haal gaan met bepaalde toestemmingen die je gegeven hebt.

Mocht je het vreemd vinden dat een bepaalde stickerapp toestemming voor het opvragen van je locatie vraagt, of lees je veel negatieve reviews in de appstores, laat je gezonde verstand dan het werk doen. Gebruik die apps niet.

Stickerapp op Android

Androidgebruikers kunnen eens naar de app Sticker maker kijken. Na het downloaden van de app volg je het onderstaande stappenplan.

 1. Na het openen zie je meteen in beeld de knop staan voor het maken van stickers. Tap hierop.
 2. Vul een naam in van het stickerpakket en vul ook je eigen naam in bij Auteur. Druk op Creëren.
 3. Tap nu op de naam van het zojuist aangemaakte pakket. Nu zie je veel open plekken in beeld staan, inclusief een plusteken.
 4. Wanneer je op zo’n plek tapt dan kun je stickers op drie manieren toevoegen: door een foto te maken, je galerij te openen of door een bestand op je smartphone te selecteren.
 5. De bovenste afbeelding is bedoeld als icoon voor in het stickeronderdeel van WhatsApp.
 6. Bevestig de gekozen of gemaakte foto.
 7. Daarna kies je voor de vorm van de sticker. De opties zijn vierkant, rond of een eigen vorm. Na het opslaan van de sticker dien je er minstens nog twee te maken, zodat je er een pakket van kunt maken.
 8. Daarna kun je ze toevoegen aan WhatsApp (die knop staat onderaan in de app).

Whatsapp Stickers maken op iPhone

iOS-gebruikers doen er goed aan Bazaart Photo Editor & Desig‪n binnen te halen. Na het openen van de app kun je al heel snel aan de slag.

 1. Open de app en druk op Start New of Open Photo.
 2. Kies de foto en gebruik de tools die je tot je beschikking hebt. De app is lekker uitgebreid, dus laat je fantasie de vrije loop. Je kunt verschillende vormen maken, praatjewolkjes toevoegen en nog veel meer.
 3. Wanneer je klaar bent, kun je via het deelicoon de sticker delen met de WhatsApp-app.
 4. Nu kun je eventueel nog je naam toevoegen, mocht je dat willen. Maar daarna is die sticker opgenomen in WhatsApp.

Apps voor gratis Whatsapp stickers

In dit artikel noemen we twee voorbeelden van apps waarmee je je eigen stickers maakt. Maar je kunt ook applicaties downloaden die al standaard stickers aanbieden, die je meteen – zonder al te veel gedoe – kunt downloaden.

 1. Game Stickers: dit is een app waarmee je stickers krijgt die zijn gebaseerd op videogames.
 2. 10 Sticker Packs for WA: deze app biedt een kleurrijk pallet aan stickers aan en is gemaakt door dezelfde mensen achter Telegram (een grote WhatsApp-concurrent).
 3. Stickers For WhatsApp: mocht je het wat simpeler willen houden of ben je dol op emoji? Dan kun je het beste dit pakket downloaden.

Bovenstaande pakketten zijn alleen bedoeld voor Android-gebruikers. iOS-gebruikers wordt het lastiger gemaakt gebruik te maken van WhatsApp Stickers, omdat dergelijke apps namelijk App Store-regels overtreden.

Toch is er wel aanbod, die de regels een klein beetje ombuigen. Maak je gebruik van een iPhone, dan is de app Stickers for WhatsApp & Make‪r een prima optie.

Stickers Whatsapp versturen

Open nu WhatsApp en ga naar je verzameling stickers. Je vindt je stickers door een gesprek te openen en op het knopje voor emoji te tappen. In het nieuwe venster vind je rechts onderin alle stickers en daarna helemaal rechts je nieuwe stickerpakket.

Als het goed is zie je hier ook het icoontje staan van dat pakket; daardoor is die meteen herkenbaar. Tap op dat icoontje en je ziet de verzameling stickers staan die je zelf gemaakt of toegevoegd hebt. Tap vervolgens op de sticker om hem te versturen.

Na het volgen van bovenstaande stappen kun je naar hartenlust WhatsApp Stickers maken en verzenden.

Lees ook: Zo kun je verwijderde berichten op WhatsApp toch lezen


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...