Zo kun je verwijderde berichten op WhatsApp toch lezen

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Het verwijderen van WhatsApp-berichten is inmiddels mogelijk, maar er zijn van die momenten dat je toch echt wil weten wat er nu gestaan heeft. Gelukkig is daar een redelijk eenvoudige oplossing voor, maar dit werkt vooralsnog alleen op Android-smartphones.

WhatsApp-berichten verwijderen

Er zijn een aantal mogelijkheden om WhatsApp-berichten te verwijderen op je smartphone, waar je dit of voor jezelf doet, of ook voor de ontvangers. De tijdslimiet voor het verwijderen van WhatsApp-berichten is nu ongeveer een uur, maar dit wordt regelmatig aangepast.

Als de berichten eenmaal verwijderd zijn door de verzender, dan zijn ze niet meer terug te halen via de officiële Whatsapp-app, maar er zijn gelukkig wel andere manieren om dit te doen.

Verwijderde WhatsApp-berichten toch lezen

Het terughalen van verwijderde WhatsApp-berichten kan alleen op Android-toestellen op dit moment. Dit heeft te maken met het feit dat de notificaties uitgelezen moeten worden en Apple op de iPhone hier nogal wat restricties op heeft.

Maar, heb je een Android-toestel, dan hoef je maar één app te installeren om toch de verwijderde berichten te kunnen lezen.

Er zijn verschillende apps die logs maken van jouw ontvangen notificaties. Dat wil dus zeggen dat deze opgeslagen worden en deze later teruggekeken kunnen worden. Dat zelfde principe kan toegepast worden op WhatsApp en verwijderde berichten. Zodra deze in een melding verschenen zijn, kun je ze eenvoudig terughalen.

In onderstaand stappenplan leggen we precies uit hoe dit in zijn werk gaat. Uiteraard hebben we dit zelf getest en werkt dit goed, de berichten kunnen gelezen worden, ook al komen er bepaalde berichten soms dubbel  binnen.

Stappenplan

Om dit voor elkaar te krijgen heb je dus een Android-toestel nodig.

  1. Installeer deze app op je smartphone uit Google Play.
  2. Open de app en volg de stappen, geef toestemming om de notificaties te lezen
  3. Bekijk de ontvangen meldingen

Zo eenvoudig kan het dus zijn. Je kunt dit bijvoorbeeld testen door iemand te vragen je een bericht te sturen en deze vervolgens weer te verwijderen. Dan open je de app, Notif Log Notification History en kun je bekijken of je het bericht kunt lezen.

Benieuwd of iemand jou geblokkeerd heeft op WhatsApp? Ook dat kun je eenvoudig controleren. Succes ermee…

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...