WhatsApp is eigenlijk maar heel irritant: 6 redenen

WhatsApp zorgt voor veel contact, meldingen, afspraken en nog veel meer, maar… Er zijn ook veel dingen aan WhatsApp die je liever anders zou zien of misschien wel bloed-irritant vindt. Wij hebben een aantal WhatsApp frustraties voor je op een rij gezet.

1. Maar één toestel tegelijk

WhatsApp kun je maar op één toestel tegelijkertijd gebruiken, dus wil je aanmelden op bijvoorbeeld een extra toestel: helaas. Daarnaast kun je – officieel – maar voor één nummer WhatsApp gebruiken, ook al heb je twee SIMkaarten in je smartphone. Voor Android is er wel een oplossing, maar die is verre van ideaal.

Via: pixabay.com

2. Geen berichten bewerken

Dit is misschien wel één van de meest gehoorde klachten: berichten kunnen niet bewerkt worden. Misschien is het wel een typo die je wil aanpassen, of een een verkeerd geformuleerde zin herschrijven: HELAAS! Dat kan dus niet. Wel kunnen berichten verwijderd worden, maar die zijn vaak toch nog te lezen.

Lees ook: Zo kun je verwijderde berichten op WhatsApp toch lezen

3. WhatsApp Web is om te huilen

WhatsApp Web maakt het mogelijk om op de PC gebruik te maken van WhatsApp, maar je hebt wel altijd je smartphone nodig in de buurt en verbonden met internet, anders kun je niet chatten, grrrr!

Via: pixabay.com

4. Laatst online klopt lang niet altijd

De laatst online status is veelbesproken en heeft waarschijnlijk al veel kapot gemaakt! ‘Waarom was je vannacht om 2 uur nog online en heb je mij geen bericht gestuurd’ en allerlei andere scenario’s en vragen hebben al de nodige relaties gekost. Toch klopt deze niet altijd en ontstaat er stress door… NIETS!

5. Back-ups maken en terugzetten is niet handig

Heb je een back-up gemaakt van je WhatsApp en wil je deze terugzetten op een nieuwe smartphone, dan moet je ook de media terugzetten bijvoorbeeld. Als je over wil stappen van iPhone naar Android of andersom, wordt het ook erg lastig gemaakt om een back-up terug te zetten. Jammer hoor.

6. Altijd een telefoonnummer nodig

Het zou handig zijn als je een account kon maken dat niet per se gekoppeld aan je telefoonnummer was. Nu moet je wel een telefoonnummer delen als je met iemand wil WhatsAppen en kun je geen accountnaam geven of iets dergelijks.

Via: pixabay.com

Wellicht herken je deze WhatsApp frustraties zelf ook. Ja, WhatsApp is een handig medium om mee te communiceren, maar er kan nog veel, heel veel beter…


Meer gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (en veilig) via onze leuke wekelijkse nieuwsbrief:

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo