WhatsApp-groepsgesprekken worden beter: grote frustratie aangepakt

Groeps-gesprekken in WhatsApp, iedereen heeft er wel een paar waar hij ooit aan is toegevoegd. Het kan natuurlijk superhandig zijn, die gesprekken, maar er zijn ook nadelen. In een nieuwe update probeert WhatsApp één van die nadelen weg te nemen.

Groeps-apps

Of het nu voor een verjaardag, reisje, pluggen van een dienst, delen van belangrijke info met de voetbalclub of het sturen van memes is, groepsgesprekken worden voor veel redenen gebruikt.

Superhandig natuurlijk, vooral als het ook echt interessant is wat er in de groepsgesprekken omgaat. Ook handig om toch even bij te praten met die oom die je nooit ziet, of andere mensen die je anders minder spreekt.

Deze inhoud wordt niet getoond.

Klik op dit blok om al onze content te tonen, door onze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Toch zijn er ook dingen die niet volledig perfect lopen. WhatsApp heeft hier al een aantal wijzigingen in aangebracht, maar er komt nog meer aan. Inmiddels kun je al met meer mensen in de groep, kun je alleen beheerders berichten laten sturen, maar misschien is de laatste functie wel het meest welkom.

Weigeren

Het wordt in WhatsApp nu mogelijk om in te stellen of je zomaar toegevoegd mag worden aan groepsgesprekken. Soms zit je ineens in een groep, waar je niet per se in wil, of geeneens weet wat het doel er precies van is. Vervolgens dien je er handmatig weer uit te gaan. Daar heeft WhatsApp wat op gevonden.

Er zijn nu een drietal mogelijkheden om in te stellen

  • Iedereen kan mij toevoegen aan groepen (zoals het nu is)
  • Alleen mijn contactpersonen hebben de mogelijkheid mij aan groepen toe te voegen
  • Alle toevoegingen aan groepen moeten worden goedgekeurd

Lees ook: WhatsApp is eigenlijk heel irritant: 6 redenen

Bij deze laatste optie word je dus niet per definitie in een groep gegooid, maar moet je dit eerst goedkeuren alvorens dit kan. Handig als je veel invites krijgt of toch de meldingen-stroom op je smartphone iets wil beperken.

Hoe krijg ik dit?

De optie is terug te vinden in: Settings > Account > Privacy > Groups. De uitrol gaat geleidelijk, dus het kan nog even duren alvorens jij hem ook ziet.

Deze inhoud wordt niet getoond.

Klik op dit blok om al onze content te tonen, door onze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

In ieder geval goed om te zien dat er een WhatsApp-frustratie verholpen kan worden.

Lees ook: Zo controleer je of iemand je geblokkeerd heeft op WhatsApp

Via: Venturebeat

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer