Popcorn Time: gratis films en series kijken op Android en iPhone

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Popcorn Time is een dienst waarmee het mogelijk is gratis films, series en documentaires te kijken op je Android of iPhone. Deze in Nederland illegale app wint sterk aan populariteit en biedt ook nog eens de mogelijkheid de films via Chromecast af te spelen.

Hoe werkt Popcorn Time?

Popcorn Time maakt gebruik van het zogenaamde Torrent-protocol en zorgt ervoor dat jij films en series kunt downloaden van andere mensen. Tegelijkertijd kunnen andere gebruikers van deze app op hun beurt weer van jou downloaden en zo wordt de cirkel in stand gehouden.

Het grote verschil is dat bij het downloaden van Torrents altijd gewacht moet worden totdat deze compleet is, bij deze dienst niet, hier kan tussentijds al gekeken worden. Popcorn Time is beschikbaar als app voor Android en iPhone en is ongekend populair in Nederland, maar ook illegaal door het downloadverbod dat geldt.

Open source

Het volledige project Popcorn Time is Open Source, dat wil zeggen dat de broncode openbaar beschikbaar is. Eerder dit jaar werd de originele Popcorn Time uit de lucht gehaald, maar een groep ontwikkelaars heeft dit weer opgepakt en de ontwikkeling weer gestart.

Eerst werd de app Time4Popcorn genoemd, maar later werd deze omgedoopt naar de originele naar, Popcorn Time.

Gebruik Popcorn Time

Popcorn Time werkt zoals je het zou verwachten, op het hoofdscherm zijn een aantal populaire films terug te vinden.

Uiteraard is er ook een zoekfunctie waarmee titels van films en series gezocht kunnen worden. Na het selecteren van de betreffende content wordt deze na een korte laadtijd gestart en kan deze gekeken worden op bijvoorbeeld PC, Mac, Linux, Android of iPhone (binnenkort).

Mocht je de beschikking hebben over een Chromecast, dan kan er ook direct naar de TV gestreamd worden en kijk je dus gratis films op groot scherm met ondertiteling.

Er is zelfs een zogenaamde VPN ingebouwd, gratis welteverstaan. Hiermee is het niet direct te achterhalen wie er nu naar films kijkt. Popcorn Time wordt actief ontwikkeld en zal dan ook regelmatig van updates voorzien worden.

Chromecast

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om content te streamen naar je TV, dan is de Chromecast een optie. Deze kleine en vooral goedkope streamingdongle maakt het mogelijk allerlei streams (waaronder Netflix, YouTube en Spotify) naar je TV te casten.

Chromecast met Google TV-1

Download Popcorn Time

Popcorn Time is te gebruiken op zowel de PC, Mac als de verschillende apps voor Android en iPhone. De apps zijn niet de App Store of Google Play Store te vinden, maar dienen van de website van de makers gedownload te worden.

Om het nog wat ingewikkelder te maken, er worden meerdere versies van Popcorn Time ontwikkeld, waarbij de populairste popcorn-time.se (Android, iPhone, Mac, Windows en Lnux) en popcorntime.io (Android, Windows, Mac en Linux) zijn.

Elke site heeft zijn eigen voordelen (of nadelen). Zo heeft popcorn-time.se bijvoorbeeld Chromecast-ondersteuning, maar maakt popcorntime.io gebruik van een gedecentraliseerde Torrent-database.

Illegaal en alternatief

In Nederland geldt een downloadverbod en is het dus niet toegestaan om films en series met auteursrecht te bekijken, hoe hier dus rekening mee als je Popcorn Time wilt installeren.

Ben je op zoek naar een legaal alternatief, dan is Netflix bijvoorbeeld een optie, een dienst waarmee voor € 7,99 per maand onbeperkt naar films en series gekeken kan worden in Nederland en België. Uiteraard beschikt deze ook een app voor zowel Android als iOS inclusief support voor de Chromecast om op TV te kijken.

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...