Lange vlucht? Download je favoriete Netflix series en films!

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Netflix of ieder andere streaming dienst is ideaal als je verbonden bent met internet. Maar wat als je een paar uur in het vliegtuig moet zitten? Evacuatieplannen en magazines vol reclame zijn namelijk alleen voor de eerste 5 minuten interessant. Gelukkig kun je ook films van Netflix downloaden.

Netflix App

Het is volkomen legaal om de series en films te downloaden. Je hebt er wel de Netflix App voor nodig. Deze kun je downloaden voor Android en iOS. Om de films en series te kunnen downloaden moet je voldoen aan de volgende vereisten:
– Netflix account
– iOS 9 of nieuwer
– Android 4.4.2 of nieuwer
– Fire OS 4.0 of nieuwer
– Windows 10 of nieuwer
– De nieuwste versie van de Netflix App

Netflix films of series downloaden

Je kunt vervolgens in de app zoeken naar je favoriete film of serie en zoeken naar het download icoontje. Bij series moet je eerst de aflevering openen die je wilt hebben. Nadat de download is voltooid, staat de titel in de lijst bij ‘Mijn Downloads’. Vervolgens kun je het materiaal overal bekijken. Offline kijken heeft geen invloed op het aantal schermen dat tegelijk kunnen streamen. Op sommige apparaten zijn Smart Downloads beschikbaar. Daarmee kun je de afleveringen of films automatisch weer laten verwijderen als ze afgelopen zijn.

Beschikbaarheid en restricties

Niet alle films en series zijn beschikbaar om offline te kijken. Daar staat dan ook geen downloadicoontje bij. Dit heeft te maken met de verschillende soorten licenties die Netflix koopt bij de studio. Daarnaast is er ook een maximum van 100 titels die je kunt opslaan op één apparaat. Ook is het niet mogelijk om bepaalde titels meerdere keren te downloaden. Dit noemt Netflix een jaarlimiet en dit kun je niet overschrijden.

Netflix download
Via: netflix.com

Let op: verlopen titels

Als laatste is het belangrijk om niet te vroeg te beginnen met downloaden. Sommige titels vervallen namelijk binnen enkele dagen. Aan de andere kant moet je sommige films ook niet halverwege pauzeren en een week later verder kijken. Sommige titels vervallen namelijk 48 uur nadat je voor de eerste keer op play hebt gedrukt.

Let dus goed op welke voorwaarden gelden voor de titels die jij wilt kijken als je offline bent. Het zou toch zonde zijn als je al die voorbereidingen hebt getroffen, en vervolgens alsnog 6 keer de flyer met het evacuatieplan van het vliegtuig moet lezen omdat je downloads ongeldig zijn.

Wist je ook dat je gemakkelijk een nieuwe taal kan leren met Netflix? Extra handig voor die vakantie dus…


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...