Netflix-tijd nuttig besteden: leer een nieuwe taal

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Netflixen is mooie ontspanning voor velen, maar wat als je dit ook nuttig kunt gebruiken. Met LLN (Language Learning Netflix) besteed je je tijd nog efficiënter.

Netflixen en een taal leren

Nu gebruik je Netflix waarschijnlijk vooral om te relaxen of om aan je serie-behoefte te voldoen. Toch zijn er manieren om dit nuttiger te laten worden.

LLN zorgt ervoor dat je tijdens het kijken snellere nieuwe talen kunt leren. Dit doe je door een Chrome-extensie te installeren die je daarbij zal helpen. Hierin wordt het mogelijk om meerdere talen te selecteren, waaronder Nederlands.

Hoe het werkt

In de extensie krijg je de mogelijkheid om twee talen te selecteren: de taal die je al machtig bent, in dit geval dus waarschijnlijk Nederlands, en de taal die je wil leren. Vervolgens zie je onder elkaar de twee talen verschijnen, waardoor je dus nieuwe woorden kunt leren.

Ga je met je muis over het woord, dan krijg je nog wat extra uitleg hierover, eventueel met betekenis.

Lees ook: Dit zijn de 8 moeilijkste talen om te leren

Wel raad ik je aan om niet teveel series of films te kijken die je nog niet gezien hebt, het is toch iets intensiever dan normaal en je mist wellicht een deel ervan. Daarom heb ik het ook geprobeerd met series die ik inmiddels al gezien had.

Met deze extensie kun je dus het nuttige met het aangename verenigen en is je Netflix-verslaving misschien toch nog ergens goed voor. Dus of je het nu gebruikt of niet, de mogelijkheid is er. Binge-ze!

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...