Bekijk hoe mini-robots een vrachtwagen voorttrekken

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

We hebben eerder al gehad over de uiteenlopende functionaliteiten van robots, van de brand blussende robot tot het parkeren van auto’s . Zo is het bedrijf Boston Dynamics al meerdere malen in het nieuws geweest. En dat is niet voor niets. De ontwikkelingen op het gebied van robots maken daar sprongen en ieder jaar komt er weer een nieuwe robot uit die iedereen versteld doet staan. Nu laten ze een groep SpotMini robots samenwerken om een vrachtwagen te trekken.

De SpotMini

De slogan voor de SpotMini is ‘Good things come in small packages’. En daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn. De SpotMini kan traplopen, omgaan met obstakels en zonder problemen rondlopen in huis of op het werk. En glijdt de robot uit over een bananenschil, dan kan hij zich prima weer overeind helpen. De SpotMini robot is net zoals de hond; ‘man’s best friend’. Zo kan hij bijvoorbeeld helpen om de vaatwasser in te ruimen, afval weg te gooien en spullen van een hoger gelegen verdieping halen.

Kracht in samenwerking

SpotMini Robots trekken vrachtwagen
Via: bostondynamics.com

Er is veel kracht nodig om een vrachtwagen te trekken. Een enkele SpotMini robot van 30 kilo zal dat dan ook zeker niet lukken. Maar een heel leger met 10 aangestuurde robots? In de video zie je hoe het lukt om een vrachtwagen van zijn plek te krijgen.

Wellicht lijkt het in eerste instantie op een nietszeggende video om aan te tonen waar de SpotMini toe in staat is, maar de mogelijkheden die deze samenwerking met zich meebrengt zijn enorm. In een oorlog bijvoorbeeld, als er nieuwe voedselvoorraden geleverd moeten worden, maar er is veel vijandelijk vuur. De SpotMini’s kunnen dan ingezet worden om een hele nieuwe voorraad te brengen, zonder dat er iemand gewond hoeft te raken.

Robot als hulp in huis

SpotMini Robots trekken vrachtwagen
Via: bostondynamics.com

Door zijn handzame formaat is de SpotMini de ideale kameraad voor in en rondom huis. Wellicht komt Boston Dynamics ooit nog met een robot die speciaal gemaakt is om te helpen in het huishouden. Die nieuwe generatie kan er wellicht voor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen, zonder te hoeven verhuizen naar een zorginstelling. Op die manier kunnen robots een groot verschil maken voor mensen die anders afhankelijk zijn van anderen.

Lees ook: Deze basketballende robot gooit beter dan NBA sterspelers


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...