Kindersteps: complete gids met alles over steps voor kids

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Kindersteps zijn er in vele soorten en maten en is het eigenlijk wel goed? Wij delen in deze gids alles over kindersteps, het gebruik en het kopen ervan.

Waarom is steppen goed voor kinderen?

Oké, misschien is dit een open deur, maar uiteraard is beweging goed voor kinderen. Dat weten we allemaal, ook al gebeurt het nog steeds veel te weinig. Maar er zijn nog meer positieve punten aan kinderen en steps.

Naast de beweging, is het ook erg goed voor het evenwicht. Door veel te steppen leer je beter evenwicht houden. Zie het als het vervolg van een loopfiets, waardoor kinderen over het algemeen iets sneller leren fietsen. Door met regelmaat te steppen, ontwikkel je dus sneller je evenwicht als kind en dat brengt met het leren van andere vaardigheden weer extra voordelen.

Let er uiteraard wel op dat je de juiste step kiest voor je kind: er zijn grote verschillen in model, maar ook in maat en dus leeftijd, daarover later meer.

Soorten steps: opvouwbaar of stunt

Er zijn ook voor kinderen meerdere soorten steps te vinden. Zo is er een verschil in model, maar ook in het soort step.

Er zijn twee soorten steps, een opvouwbare en een niet-opvouwbare, die vaak stuntstep wordt genoemd. Deze laatste is bedoeld om ’tricks’ mee te doen en niet zozeer om lange afstanden mee te maken. Dan kun je beter kijken naar bijvoorbeeld een autoped. Daarnaast zijn er ook nog elektrische steps, alleen moeten de kinderen daar wel wat groter voor zijn.

Een stuntstep is dus niet opvouwbaar en daardoor niet zo eenvoudig mee te nemen. Is je kind nog relatief jong en heeft hij/zij nog weinig step-ervaring, dan is het kopen van een opvouwbare step natuurlijk het beste idee. Hierbij heb je ook weer onderscheid in een aantal verschillende modellen.

Het eerste verschil zit hem in de soort banden. Er zijn luchtbanden en banden waar geen lucht in zit. Dit laatste is vooral bij jonge kinderen aan te raden. Verder zien we verschillen in het aantal wielen, zo zijn er sommige steps die hebben twee wielen voor en één achter voor extra stabiliteit.

Is je kind nog jong, dan is een step met drie wielen dus een overweging, maar hou er wel rekening mee dat ze dit ook snel kunnen ontgroeien. Een step met twee wielen is – logischerwijs – weer beter voor het evenwicht.

Er zijn dus verschillende modellen, we vatten ze nog even voor je samen in de hoofdgroepen.

  • Opvouwbare step (twee harde wielen over het algemeen)
  • Stuntstep (niet opvouwbaar)
  • Kindersteps met luchtbanden
  • Kindersteps met harde wielen
  • Kindersteps met drie wielen (twee voor, één achter)

Welke step geschikt is hangt onder andere van het doel en de leeftijd af.

Steps voor verschillende leeftijden

Je kunt je natuurlijk voorstellen dat steps voor kinderen van 10 jaar, anders zijn dan steps voor kinderen van 4 jaar. Dit is niet alleen het formaat, maar ook de maximale draagkracht gaat dan een rol spelen. We hebben een aantal opties voor je onder elkaar gezet.

> Kinder steps 2 jaar

> Kinder steps 3 & 4 jaar

> Kinder steps 5 & 6 jaar

> Kinder steps 7 & 8 jaar

> Kinder steps 9 – 11 jaar

> Kinder steps 12 jaar en ouder

Kinderstep kopen

Ben je op zoek naar een goede kinderstep en je weet inmiddels welke je graag zou willen, of je wil het volledige assortiment bekijken, dan hebben wij een aantal betrouwbare winkels voor je op een rij gezet. Hier kun je een grote collecties steps voor kinderen vinden, variërend in prijs, model en type.

> Bol.com

> Wehkamp

> Intertoys

Happy stepping!

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...