Dit zijn de beste elektrische steps voor woon-werkverkeer van 2022

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Lekker naar je werk crossen met een elektrische step? Die droom is dichterbij de je denkt. Er zijn namelijk meer dan genoeg geweldige elektrische steps voor precies dat doel. Zie hier zelf welke elektrische steps jij daar het beste voor kunt gebruiken.

Elektrische step voor woon-werkverkeer

Elektrische steps zijn niet alleen geniaal voor pleziertochtjes. Met de juiste step kun jij namelijk ook gewoon lekker zoevend over het asfalt naar je werk toe. Geen files, bezweette rug of veel te dicht op elkaar gestapeld in het openbaar vervoer. Met de wind door je haren kun jij iedere ochtend en middag in alle vrijheid en rust van en naar je werk. Maar welke steps lenen zich daar het best voor? En waar moet je op letten wanneer je zo’n step wilt kopen? Dat zie je in dit artikel.

Xiaomi M365 Pro – voor de grote afstanden

De verbeterde versie van de Xiaomi M356 is jouw ideale metgezel wanneer je hem meerdere keren per dag wilt gebruiken. Met een grotere accu gebruik je de step maar liefst 45 kilometer, waardoor je ongetwijfeld heen en weer kunt op één keer opladen.

Boosted Rev – voor de snooze button liefhebbers

Sta je vaak te laat op, of wil je op tijd thuis zijn voor het eten? De Boosted Rev gaat je daarbij ondersteunen. Met een topsnelheid van maar liefst 39 km/h vlieg je hiermee over het asfalt naar je werk. En die adrenalinestoot is vast ook wel lekker om scherp op je werk aan te komen.

Ninebot ES 2 – als veiligheid en comfort belangrijk is

Wil je altijd veilig aankomen op je werk? Dan is de Ninebot ES 2 een prima step voor woon-werkverkeer. Met een mechanische rem, elektronische rem en ABS kun je altijd veilig tot stilstand komen in onveilige situaties. Werk je ver van huis en is de standaard actieradius van 25 kilometer niet genoeg? Dan kun je een extra accu aanschaffen, waarmee je vervolgens tot 40 kilometer kunt afleggen.

Lees ook: helm op elektrische step; uitgebreide gids

Razor E300 – voor de korte sprintjes

Hoef jij niet zo lang te reizen naar je werk en is 4 kilometer de afstand van een enkeltje? Dan kan de goedkopere Razor E300 een prima optie zijn. Met een maximale actieradius van 8 kilometer en een oplaadtijd van 12 uur is hij niet geschikt voor lange afstanden of tussentijds opladen. Maar voor kleine ritjes is hij wellicht meer dan genoeg voor jou.

Denver SCO-65210 – het goedkope alternatief

Met een vermogen van 300W is de Denver SCO-65210 in staat om je zo’n 20 km/h te laten bereiken, met een maximale afstand van 12 kilometer. Zijn prijskaartje van net boven de 200 euro maakt de step een prima optie wanneer je geen 500 euro wilt uitgeven voor een elektrische step.


Wat is belangrijk bij het kiezen van een step voor woon-werkverkeer?

In de 5 voorbeelden hierboven zie al een beetje waar je op moet letten wanneer je een elektrische step voor woon-werkverkeer koopt. Maar wat zijn de belangrijkste punten om op te letten?

Maximale afstand: Woon je dichtbij werk, dan kan een kleinere accu volstaan. Maar wil je verder weg, of heb je geen zin om dagelijks de accu op te laden, dan kan een grotere accu handiger zijn.

Snelheid: Niets is zo vervelend als harder willen gaan dan de step aankan. De steps in dit rijtje gaan allemaal 20 km/h of sneller, maar er zijn ook genoeg steps die maximaal 15 km/h gaan. Niet ideaal als je snel aan wilt komen op je werk.

Comfort en veiligheid: Goede vering en schokdempers, schijfremmen en ABS. De beste steps voor woon-werkverkeer zijn uitgerust met de laatste technieken op het gebied van veiligheid en comfort. Zo kom je altijd veilig thuis.

Legaal of illegaal: De meeste steps in Nederland mogen officieel niet de openbare weg op. Dat is lastig, want je wilt er wel graag mee rijden. Lees daarom ook ons artikel over de regelgeving omtrent elektrische steps en welke steps in Nederland wel legaal de openbare weg op mogen.

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...