Slot voor elektrische step: tips en twee goede sloten

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Je gaat een rondje rijden en wilt je step achterlaten. Een goed slot is dan wel fijn om te hebben. Ik vertel je alles over sloten voor elektrische steps, en welke sloten je kunt kopen.

Een elektrisch slot voor je step

Je gaat even snel boodschappen doen en laat je step buiten de winkel staan. Binnen 5 minuten sta je weer buiten, maar je step is weg. Balen! Helaas zijn steps erg geliefd vanwege de hoge prijs die je ervoor moet betalen op de tweedehands markt. Je kan er ook zo op weg rijden, dus diefstal is zo gepleegd en valt omstanders niet eens op.

Lees ook: helm op elektrische step, de ultieme gids

Wat wel opvalt is als een dief eerst nog een slot moet openbreken. Dat kan zomaar een paar minuten duren, waardoor het een te groot risico kan zijn. Ondanks dat er voor steps niet zoveel sloten zijn, hebben we er toch twee gevonden waar je mogelijk gebruik kunt maken. Hoewel het ene slot vooral geschikt is voor de Xiaomi M365 (Pro) en de ander voor scooters en motoren, kan er toch een slot bijzitten wat past op jouw step.

Dit zijn twee prima schijfrem sloten waar je gebruik van kunt maken voor jouw step.

Dit schijfrem slot met ketting is bijzonder handig om je step vast te zetten aan objecten zoals grote palen of hekken. Ondanks dat de meegeleverde kabel niet zo dik is, is hij wel flexibel en gemaakt van sterk staal. Iemand zal dus een flinke betonschaar mee moeten nemen om dit slot door te knippen. Het slot is speciaal gemaakt voor de Xiaomi M365 (Pro), maar past mogelijk ook op jouw step.

Dit slot met alarm is niet geschikt voor alle steps, maar past mogelijk wel op jouw step. Gemaakt van een sterk materiaal is het in staat om zeer sterke scharen te weerstaan. Probeert iemand je step te stelen met dit slot? Dan gaat er een alarm af met 110 decibel. Mogelijk is dat genoeg om de dief te stoppen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slot voor je elektrische step?

Een goed slot kan ervoor zorgen dat je je step langer kunt houden dan zonder goed slot. Reden genoeg om er in ieder geval een paar euro in te investeren. Maar waar moet je op letten? Hieronder een aantal ideeën en tips.

Lees ook: dit zijn de goedkoopste elektrische steps

Grootte

Bestel je een slot online? Let dan vooral goed op het formaat. Een slot voor je schijfrem moet van een bepaald formaat zijn om te kunnen passen. Veel sloten voor de schijfrem zijn gemaakt voor motoren of scooters en daarom erg groot. Let dus vooral op de grootte van het slot.

Zo moet de metalen pin die het schijfrem slot daadwerkelijk afsluit niet te dik zijn om tussen de openingen in de schijfrem te passen. Ook moet er genoeg ruimte achter de schijfrem zitten om het slot vast te zetten. Dat betekent dat ook de achterkant of onderkant van het slot niet te dik mag zijn. Je kunt zelf opmeten in hoeverre jouw step geschikt is voor een bepaald slot.

Razor.com

Alarm

In dit artikel zie je twee sloten staan, waarvan er eentje met alarm is. Die kost maar een beetje meer dan het exemplaar zonder alarm. De vraag aan jou is om te bepalen of jij het dat waard vindt, of niet.

Extra stalen kabel

Je step vastzetten aan een paal is altijd een stuk veiliger dan hem los op straat laten staan met een schijfrem slot. Een step weegt over het algemeen nog geen 15 kilo, waardoor hij bijzonder eenvoudig mee te nemen is met iemand zijn auto. Door hem vast te zetten aan een paal, zullen ze ook een flinke schaar moeten meenemen om het staal door te kunnen knippen.

Garantie / label / keumerk

Bij fietsen, scooters en motoren hebben sloten vaak een bepaald keurmerk of label. In sommige gevallen kun je zelfs garantie krijgen dat je voertuig niet gestolen wordt. Dit soort labels kunnen handig zijn, hoewel we ze voor schijfrem sloten van steps nog niet hebben gevonden. Omdat er steeds meer mensen met elektrische steps zullen gaan rijden, zullen dit soort nieuwe sloten er waarschijnlijk wel gaan komen.

Het kan zelfs zijn dat je alleen een diefstalverzekering voor je step kunt afsluiten zodra je in het bezit bent van een goedgekeurd slot.

Heb jij een elektrische step, en heb je een slot gevonden die niet in ons artikel vermeld is? Laat het ons weten! Ook als jij andere ingenieuze manieren hebt gevonden om je step te vergrendelen.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...