Deelsteps van Jump huren: alles wat je moet weten

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Jump deelsteps

Met Uber kun je niet alleen maar meerijden in een auto. Het bedrijf maakt onder de naam Jump ook deelsteps, die inmiddels over de hele wereld verspreid zijn. Benieuwd naar Jump? Je leest er hier alles over.

Wat is Jump?

Jump is een fabrikant en verhuurder van deelsteps. Het bedrijf Jump is van Uber zelf, maar de steps rijden dus wel onder een andere naam. De Jump deelsteps zijn door het bedrijf gemaakt om mensen in alle steden wereldwijd te voorzien in sneller en beter vervoer. Het doel van Jump is om mensen sneller en efficiënter op hun plaats van bestemming te krijgen.

Waar kun je steps huren van Jump?

Jump is van Uber en heeft dus een behoorlijk vermogen om uit te breiden naar verschillende steden wereldwijd. Dat heeft het bedrijf dus ook gedaan. Wereldwijd zijn er tientallen steden waar je de Jump deelsteps kunt huren. Hieronder een lijstje met landen waar je de steps onder andere kunt huren.

 • Nederland (Rotterdam)
 • Duitsland
 • Portugal
 • Spanje
 • Frankrijk
 • Engeland
 • Italië
 • Nieuw Zeeland
 • Australië
 • Verenigde Staten
 • Canada
 • Mexico
 • Chili
 • Brazilië

Op de website van Jump zie je welke steden de deelsteps aanbieden.

Jump deelsteps
Via: jump.com

Hoe werkt het delen van een step van Jump?

Net als bij veel andere deelstep aanbieders is het proces om een Jump deelstep te gebruiken bijzonder eenvoudig. Iedereen met een smartphone en een internetverbinding kan het.

Het eerste dat je moet doen is het downloaden van de app. Die vind je in zowel de Play Store als in de App Store. Het is ook nodig om een Uber account te maken, want de kosten worden namelijk verrekend met je Uber account.

Vervolgens kun je op de kaart gaan kijken waar er een step in de buurt is. Dit werkt door middel van GPS, waarbij je direct de dichtstbijzijnde step kunt zien. Nadat je er naartoe bent gelopen kun je de step ontgrendelen met de app. Vanaf dat moment kun je de step huren en begint de teller te lopen.

Ben je klaar met rijden? Dan gebruik je de app om de rit te stoppen. Je parkeert de step op een daarvoor bestemde plaats, zodat die weer klaarstaat voor een volgende deelstep liefhebber.

Wat kost het?

Jump is als één van de weinige aanbieders van deelsteps ook in Nederland aanwezig. Zo is het onder andere mogelijk om met een Jump step de stad Rotterdam te ontdekken. In Nederland ontgrendel je een Jump step voor één euro. Vervolgens kost het huren je zo’n twintig cent per minuut. Een ritje van tien minuten kost in totaal dus 3 euro.

Jump is ook in andere landen beschikbaar, maar het zoeken van prijzen is lastig. Ieder land heeft eigen valuta en ook verschillen de prijzen per land. Het beste is om de Jump app te downloaden wanneer je ergens in een land op zoek bent naar een Jump step. Je kunt dan zelf zien hoeveel de step in dat land, in die stad en op dat tijdstip gaat kosten.

Welke merk step gebruikt Jump?

In eerste instantie heeft Jump altijd de Ninebot steps van Xiaomi gebruikt bij het vervoer. Maar net als veel andere deelstep aanbieders kwam Uber erachter dat deze steps niet lucratief zijn. Ook werd met deze steps getest of het concept aansloeg.

Toen bekend werd dat Jump steps over de hele wereld massaal gebruikt werden, begon het bedrijf met het produceren van zijn eigen steps. Jump wil niet aangeven met welke fabrikant zij samenwerken, maar duidelijk is wel dat het een custom ontwerp is.

Jump deelsteps
Via: jump.com

Geld verdienen met opladen Jump steps

Een gemiddelde elektrische step gaat zo’n 30 kilometer mee voordat de accu helemaal leeg is. Iedere dag moeten de steps dus weer opgeladen worden om een hele dag mee te kunnen. Dit wordt gedaan door werknemers van Jump. Die mensen krijgen betaald om iedere avond alle Jump steps op te halen die gedurende een hele dag zijn gebruikt. Door middel van ingebouwde GPS zien ze direct welke steps er in de buurt zijn.

Jij kunt dit ook doen. Je krijgt dan betaald per step die je oplaadt. Maar veel mensen zien dit als een serieus werkje. Zij hebben tientallen opladers thuis en gebruiken een ongebruikte schuur voor het opladen van soms wel 30 steps. Op de website van Jump kun je zelf kijken of dit werk iets voor jou is, om ook geld te verdienen met het opladen van de steps.

Jump is net als Uber een populair bedrijf wanneer het gaat om vervoer binnen en rondom steden wereldwijd. Of het bedrijf in staat is om de markt van deelsteps te veroveren is onduidelijk.

Maar gezien de honderdduizenden gebruikers die al op een Jump step hebben gereden, is duidelijk dat de steps voorlopig nog niet uit het straatbeeld zullen verdwijnen.

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...