Dit zijn de beste goedkope elektrische steps van 2020

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Je wilt niet teveel betalen, maar je rijdt het liefst wel op een goede step. Je bevindt je dan in een gevaarlijk gebied, waar een miskoop altijd op de loer ligt. Gelukkig hebben wij een lijstje met 5 goede en betrekkelijk voordelige steps die je in 2020 kunt kopen.

Wat is een goede en goedkope step?

Wat is voor jou een goedkope, maar goede step? Bij ons betekent dat een prijs tot ~500 euro, waarvoor je dan écht goede kwaliteit terugkrijgt. Dus geen slechte accu’s, een bereik van maar 5 km of ontbrekende eigenschappen die het rijden onveilig maken. We zoeken dus vooral de grenzen op waarbij je de meeste waar voor je geld krijgt. Daar zijn de volgende 5 steps als één van de beste uit de test gekomen. Koop jij dus één van de onderstaande steps, dan weet je zeker dat jij of je kinderen een hoop plezier te wachten staat.


1. Xiaomi M365

De Xiaomi M365 is een zeer populaire step, gemaakt door het bekende merk Xiaomi. Bij Xiaomi draait het altijd maar op één ding: een goed product maken en dat met zo min mogelijk winst doorverkopen. Dat is met de Xiaomi M365 ook zeker gelukt. Het is namelijk één van de beste steps die je in 2020 kunt kopen. Hij is gemaakt van kwalitatief materiaal, heeft een sterke motor en heeft voor de meeste mensen een meer dan groot genoeg bereik. Er zijn eigenlijk maar weinig redenen om de M365 niét leuk te vinden.

Dankzij een schrijfrem, elektrische rem, cruise control, en een achterlamp kun je niet alleen comfortabel maar vooral ook veilig op pad. En dat is die kleine meerprijs in veel gevallen wel waard. De Xiaomi M365 is namelijk niet de goedkoopste uit deze lijst. Toch zouden veel mensen zeggen dat het wel de beste elektrische step van 2020 is.

Bereik: 30 km
Snelheid: 25 km/h

[wpsm_bigoffer post_id=”261″ offset=”” limit=””]


2. Gotrax GXL V2

Met een prijskaartje dat iets hoger ligt dan bij de Xiaomi M365, koop je de Gotrax GXL V2. Deze tweede versie van de GXL is voorzien van betere eigenschappen, die de prestaties positief beïnvloeden. Zo maak je gebruik van een goede handrem, schokabsorberende luchtbanden, felle voorlamp en cruise control. Het bereik van deze step is iets minder dan bij de hierboven genoemde Xiaomi M365. Toch rijdt de Gotrax GXL V2 een stuk sneller dan veel andere goedkope elektrische steps. Je kunt dus zelf de keuze maken of je liever snel gaat en niet ver, of verder maar niet zo snel.

Bereik: 15-20 km
Snelheid: 25 km/h

[wpsm_bigoffer post_id=”689″ offset=”” limit=””]


3. Kugoo S1

De Kugoo S1 is een verrassende step, voornamelijk door zijn bijzonder goede specificaties in combinatie met de redelijk scherpe prijs. Zo rijdt de step zo’n 30 km/h en kun je er ook zo’n 30 km mee rijden. Daarmee is het de step met – op papier – de beste performance in dit rijtje. Andere voordelen van de step zijn het lichte gewicht van slechts 11 kilo, een elektrische rem en een oplaadtijd van maar 4 uur. Zo kun je dus theoretisch gezien meerdere keren per dag die 30 km met je step rijden.

Om die ritten ook veilig te maken, is de Kugoo S1 voorzien van stevige rubberbanden met antislip materiaal, gebruik je verschillende snelheidsinstellingen en is het frame gemaakt van robuuste materialen. Let er alleen wel op dat juist de stevige rubberbanden zorgen voor een hobbelige ervaring wanneer je op een onverharde ondergrond rijdt met veel steentjes of randjes. Dit wordt namelijk maar deels opgevangen door de schokdempers.

Bereik: 30 km
Snelheid: 30 km/h

[wpsm_bigoffer post_id=”460″ offset=”” limit=””]


4. Razor E300

Ben je op zoek naar een wat goedkopere step dan die hierboven staan afgebeeld? Dan moet je helaas inleveren op andere kwaliteiten van de step. Omdat vooral de batterijtechnologie prijzig is, wordt daar dan vaak op bespaard. Dat is ook te zien bij de Razor E300. Een mooi ontworpen step met een eigentijds design en genoeg eigenschappen die hem veilig maken. Extra brede banden bijvoorbeeld, maar ook een standaard en een mechanische achterrem.

Hoewel je qua snelheid nog steeds betrekkelijk snel bent, moet je wel iets inleveren op het bereik van de step. Die ligt namelijk rond de 8 km. In veel gevallen genoeg om boodschappen te doen of om even naar je werk te rijden in een dorp verder, maar misschien niet voor een pleziertochtje.

Bereik: 8 km
Snelheid: 24 km/h

[wpsm_bigoffer post_id=”350″ offset=”” limit=””]


5. Denver SCO-65210

De Denver SCO-65210 vervangt de SCO-5000 en is een betere uitvoering van zijn voorganger. Zo heeft de SCO-65210 een vermogen van 300W, waarmee je een topsnelheid van 20 km/h behaalt. Het maximale bereik van de step is 12 kilomter. Geen enorme afstanden of snelheden, maar je betaalt voor deze step dan ook regelmatig minder dan 200 euro. Het is dus logisch dat je niet hetzelfde bereik kunt verwachten als met een step die twee keer zo duur is, zoals bijvoorbeeld de Xiaomi M365, die een bereik van 30 km heeft.

Die kleinere batterij heeft wel weer een voordeel: de step weegt namelijk maar zo’n 10 kilo. Licht genoeg om hem betrekkelijk eenvoudig mee te nemen in de auto of het openbaar vervoer. Ook hoef je door de massieve banden niet bang te zijn voor een lekke band. Schokken worden wel iets opgevangen door de schokdemper in het voorwiel, waardoor je rit alsnog redelijk comfortabel is.

[wpsm_bigoffer post_id=”293″ offset=”” limit=””]


Dit zijn ze dan. De 5 steps waarvan wij denken dat ze in 2020 een goede aankoop zijn. Uiteraard hebben wij ook binnen deze top 5 een aantal favoriete, en dan met name de steps met een wat groter bereik. Want wanneer je eenmaal op zo’n step gaat staan, dan wil je er nóóit meer vanaf!

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Voor jou geselecteerd

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...