Autoped kopen: dit moet je weten (+aanbiedingen)

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Ben je op zoek naar een autoped? Dan zijn er wat dingen die je moet weten. Wij hebben ze allemaal voor je op een rij gezet. Wist je bijvoorbeeld dat de naam eigenlijk een merk was vroeger? Maar dat we dat allang niet meer alleen als merknaam gebruiken.

Autoped: een stukje geschiedenis

Oké, laten we even terug in de tijd gaan. Naar 1910 om precies te zijn. Toen bracht het Bris-Amerikaanse bedrijf The Autoped Company of America haar eerste ‘voertuig’ op de markt. Een step zoals we die nu kennen, maar dan met een motortje van 155cc die een topsnelheid haalde van maar liefst 56km/h.

Dit was gemonteerd op het voorwiel en zorgde voor de aandrijving van het geheel. Nu, ruim 100 jaar later, is autoped een naam voor een productgroep geworden: een step met grote(re) banden. Er is tegenwoordig wel nog de Nederlandse AutoPed Federatie, waar al vanaf 1970 steptochten georganiseerd worden.

Door Yesterdays Antique Motorcycles en Classic Motorcycle Archive, CC BY-SA 3.0, Link

Wat is een autoped?

Een autoped is tegenwoordig niet meer gemotoriseerd zoals in de het begin van de vorige eeuw. Het Nederlandse woord staat voor een niet gemotoriseerde step die vaak wat grotere wielen heeft dan bijvoorbeeld een stuntstep.

Er zijn nog veel bedrijven die steps in deze vorm op de markt brengen. Door de grote wielen is het comfortabeler voor groter afstanden.

Autoped kopen

Als je van plan bent om een autoped te kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Formaat van de wielen: hoe groter hoe minder je hoeft te steppen om te roteren
  • Maximale gewicht van de ‘berijder’. Er zijn varianten voor volwassenen, maar ook voor kinderen
  • Prijs en kwaliteit: er zijn grote verschillen, bedenk vooral goed waar je hem voor wil gebruiken.

Hieronder een aantal mogelijkheden om ze te kopen:

 

 

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...