Wall-E levensgroot nagebouwd door robotbouwers

Wall-E levensgroot nagebouwd door robotbouwers

 

Wall-E, hoofdrol “robot” uit een zeer populaire film van enkele jaren geleden, is door een groep robotbouwers na jaren knutselen eindelijk nagebouwd, en hebben hun levensgrote Wall-E-robot uit de gelijknamige Pixar-film voltooid.

De bouwers begonnen al aan het project in 2007, nog voordat de Oscar-winnende animatiefilm in de bioscoop was. De bouwers kenden elkaar al van het bouwen van levensgrote replica’s van R2D2 uit de Star Wars-films, vertelt bouwer Michael McMaster.

Waar van R2D2 echter levensgroot referentiemateriaal bestaat, is er geen ‘officiële’ versie van de computergeanimeerde Wall-E beschikbaar. Om tot de juiste afmetingen van het robotje te komen, hebben de bouwers goed gekeken naar de verhouding tussen de handen van Wall-E, en voorwerpen als een Rubiks kubus en een VHD-cassette die hij oppakt in de film.

High definition

Dat kon volgens McMaster pas echt goed op het moment dat de film op Bluray beschikbaar kwam. Door de film in high definition op pauze te zetten konden de bouwers alle details van Wall-E in detail zien en namaken. Tijdens het bouwen hielden de makers steeds contact via een Yahoo Groups pagina.

Het eindresultaat oogt precies zoals de robot in de film. Het formaat is volgens McMaster één op één, al zou Wall-E in de film tussen scènes van formaat wisselen.

De robot wordt op afstand bestuurd, rijdt op rupsbanden en kan zijn hoofd zo’n 270 graden in het rond bewegen. Daarnaast heeft Wall-E alle geluiden aan boord die de robot ook in de film uitstoot en zelfs de karakteristieke wenkbrauwen zijn aanwezig. Bekijk hier beneden de video.

 

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo