Vliegen met een wereldrecord snelheid in een speciaal pak

Door

Luuk Verschuren

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Vliegen wereldrecord snelheid speciaal pak

Als je buiten een frisse neus bent halen, verwacht je niet opeens een vliegend persoon in de lucht. Komt deze persoon vervolgens ook nog met topsnelheid voorbij geraasd, zal jij wel even twee keer met je ogen moeten knipperen.

Een Britse uitvinder

De man om wie het gaat heet Richard Browning en is een Britse uitvinder. Geen onbekende voor Guinness World Records, want twee jaar geleden behaalde hij al een snelheid in de lucht van 51,53 km/h. Dit jaar besloot de Brit om zich opnieuw in een door een lichaam gestuurd pak te hijsen die wordt aangedreven door een straalmotor. Hij was met deze actie het hoogtepunt van het Guinness World Records Day met het thema Spirit of Adventue. Dat avontuur is zeker meer dan waar gemaakt!

https://www.instagram.com/p/B4hAhXBpVCD/

Het verbeterde pak

Vergeleken met het eerdere wereldrecord is het pak sterk veranderd. Dit keer was het pak volledig 3D-geprint, lichter, sterker en vooral veel slimmer. Op die manier kon de kracht tijdens de vlucht afgesteld worden. Volgens Richard Browning een revolutie op dat gebied! Het pak ziet er technisch uit en het zou daarom niet voor iedereen zijn weggelegd om door de lucht te vliegen. Volgens Browning waren er alleen spannende momenten tijdens de testfase. Eenmaal daarna kon hij genieten van een adembenemende vluchtervaring.

https://www.instagram.com/p/B428nE5Jkg_/

Wereldrecord in 2019

Het doel van Richard Browning was om zijn vorig record te verdubbelen. Tijdens de trainingen verbrak hij het record al met een snelheid van 75 km/h. Nog geen verdubbeling, maar op de dag zelf wist hij een snelheid te halen van 136,89 km/h! Zelf vergeleek hij het gevoel met een droom van vliegen die je soms in je slaap hebt. Voor de meeste van ons zal het helaas bij die droom blijven. Wie weet vliegen we er in de toekomst allemaal zo bij!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...