Slaapproblemen? De SmartSleep laat je langer en dieper slapen

Door

Stef

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Stef

Laatste update:

0

Slapen: de ene persoon slaapt iedere nacht als een roosje, de ander komt maar moeilijk in slaap en ligt uren te woelen. Veel mensen krijgen ’s nachts niet de slaap die ze wel nodig hebben. Philips heeft daar een oplossing voor bedacht, de SmartSleep. Een slechte nachtrust is daarmee verleden tijd volgens Philips.

Slaapproblemen?

Vaak merk je het meteen als je wakker wordt, je hebt heel goed of heel slecht geslapen. Als je slecht slaapt dan merk je dat overdag aan vermoeidheid of je hebt bijvoorbeeld moeite om te concentreren. Er zijn al verschillende gadgets tegen slapeloosheid, waaronder een wekker met geluidsgolven of een slaapmasker tegen snurken.

Omdat het zo belangrijk is, blijft de ontwikkeling van tools en gadgets tegen slapeloosheid doorgaan. Philips ontwikkelde de SmartSleep, een hoofdband die er middels audiotonen voor zorgt dat jij zo goed mogelijk slaapt.

Via: pexels.com | pexels.com, CC

Piepjes helpen je dieper slapen

Om de SmartSleep goed zijn werk te laten doen, is het de bedoeling dat je een meegeleverde sensor achter het bot van je oor plakt. Deze sensor meet je slaapactiviteit en reageert op jouw manier van slapen. Wanneer er opgemerkt wordt dat je in een diepe slaap bent, worden er piepjes afgegeven die er voor zorgen dat jij in deze diepe slaap blijft.

Andersom kan natuurlijk ook. De SmartSleep gebruikt bepaalde audiotonen om je rustig te maken, zodat je makkelijk in je slaap terecht komt. Urenlang wakker liggen in de nacht lijkt hiermee verleden tijd! Dat lijkt voor velen een oplossing, want volgens Philips slaapt 60% van de mensen tussen 25 en 54 jaar oud minder dan de aanbevolen zever uur per nacht.

De sensor achter je oor meet je slaapkwaliteit
Via Philips

Je nacht herbeleven in de app

Wanneer je de volgende ochtend wakker wordt, kun je de SmartSleep synchroniseren met de app op je smartphone. Deze app geeft inzicht in de kwaliteit van je slaap, hoe je slaappatroon gedurende de nacht was en of er verbetering zit in de kwaliteit van je slaap. Al blijf jij natuurlijk de enige die ’s ochtends voelt hoe goed je écht geslapen hebt.

De SmartSleep in inmiddels in de Verenigde Staten te koop en wordt aan het eind van 2018 of het begin van 2019 in Europa verwacht. Hoe duur het apparaat in Nederland zal gaan kosten wordt later bekend gemaakt. Hoe dan ook, bereid je maar vast voor op nachtenlang heerlijk slapen.

Helpt de SmartSleep jou bij het slapen? Laat het ons weten in een reactie onderin!


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...