5 toffe dingen die je met een 3D-printer kunt maken

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

3D-printer

Met 3D-printers zijn de mogelijkheden tegenwoordig onbeperkt. Online kun je veel inspiratie opdoen. Wij hebben een selectie gemaakt van 5 toffe dingen die je met een 3D-printer kunt maken.

Het tijdperk van de 3D-printer

Het begrip 3D-printen is inmiddels niet nieuw meer, maar de mogelijkheden van 3D-printers nemen nog elk jaar toe. De vraag rijst daarom steeds vaker: waarom produceren consumenten en bedrijven niet zelf objecten of onderdelen in plaats van het uit China te importeren?

Via: flickr.com | Maurizio Pesce, CC

3D-printen draait natuurlijk allemaal om het creëren van onderdelen of items. Dit gebeurt door het (veelal) smelten plastic of gebruiken van een fijn poeder. Vervolgens wordt dit materiaal laagje voor laagje op een platform gespoten , waarbij het stolt in de gewenste vorm. Er is een groot verschil tussen 3D-printers voor consumenten of een professionele 3D printer, waarbij de mogelijkheden van die laatste bijna geen grenzen kennen. De bottleneck ligt inmiddels eerder bij de aan- of afwezigheid van de passende bouwtekening.

5 voorbeelden van 3D-prints

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden van 3D-printers nagenoeg onbeperkt. Hieronder presenteren we een paar leuke en creatieve voorbeelden van 3D-prints.

Champagnefles

Niet alles is even nuttig, maar deze champagnefles vonden we zeker in het rijtje thuishoren. Dit decoratiestuk zal in ieder geval de nodige aandacht trekken als hij in je woonkamer staat.

.

3D-fiets

Stel, je bent toe aan een nieuwe fiets, zou het dan niet tof zijn dat je deze zelf kunt maken met professionele 3D-printers. Natuurlijk heb je wel wat extra onderdelen nodig, maar onderstaande fiets is praktisch helemaal met een 3D-printer gemaakt. Zou jij hier graag op willen fietsen?

.

3D-protheses

Natuurlijk zijn er fancy en grappige dingen te maken met een 3D-printer, maar ook essentiële producten worden veel toegankelijker. Hieronder zie je een futuristische variant, die er voor zorgt dat iemands leven een stuk eenvoudiger wordt.

.

Muurdecoratie

Heb jij de champagnefles al in de huiskamer staan? Misschien is dan ook deze decoratie voor aan de muur iets voor jou. Deze ‘draadmodellen’ zorgen direct voor een extra dimensie in huis.

.

Explosie

Misschien is dit wel één van mijn favorieten: deze ‘explosie’, ook gemaakt met een professionele 3D-printer die je overal kunt neerzetten en als lamp kan gebruiken. Zou jij zo’n product willen maken met de 3D-printer?

.

Bonus: bowtie

Stel je voor: het is zondag, de winkels zijn dicht, online bestellen kan niet meer en je hebt een bowtie nodig. Zet de 3D-printer maar aan en ga aan de slag! Niet veel later heb jij je eigen, unieke bowtie om je outfit compleet te maken.

.

De toekomst van 3D-printen?

We zijn erg benieuwd naar de ontwikkelingen op het gebied van 3D-printers. Denk aan nieuwe materialen, de snelheid, maar ook gebruikstoepassingen. Op technologisch gebied hebben we door de komst van de 3D-printer in ieder geval al grote stappen gemaakt. Nu is het nog even afwachten wat het ons nog meer kan brengen!

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...