V-Tex-technologie: ijskoud blikje binnen 45 seconden

V-Tex-technologie: ijskoud blikje binnen 45 seconden

Een van de grootste stroomvreters in ons huis is ongetwijfeld de koelkast. Meestal hebben we er zelfs meer dan 1 staan, inclusief een vriezer waarschijnlijk. Ze nemen een groot deel van onze stroomrekening voor hun rekening.

Niet alleen voor ons zelf thuis, maar zeker met name voor winkels, tankstations en horecazaken lopen de bedragen van het stroomverbruik op deze manier behoorlijk hoog op. Het Britse bedrijf Enviro-Cool komt daarom met de V-Tex technologie. Het betreft een zeer innovatief en absoluut energiezuinig apparaat, en kan blikjes, plastic flessen, bier- en wijnflessen, in minder dan een minuut uitstekend koelen tot aan de ideale temperatuur. Oprichter Kelvin Hall van  Enviro-Cool beweert dat besparingen van tot liefst 90 procent mogelijk zijn. Natuurtechnisch zou dit een ontzettend groot winstpunt zijn voor het milieu, en voor onze beurs ook een hele positieve ontwikkeling.. Aangezien de Europese Commissie bijna 1 miljoen euro in het project steekt, en Heineken een partnerschap is aangegaan met Enviro-Cool, betekent dit waarschijnlijk dat we de V-Tex apparaten binnen niet al te lange tijd op de markt zullen gaan zien. Klinkt allemaal heel revolutionair, nu de werkelijkheid nog.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo