Tourbillon is mega heftige attractie, alleen voor de echte kermis fanatici!

Tourbillon is mega heftige attractie, alleen voor de echte kermis fanatici!

Je zult hem vast en zeker misschien al op een andere site hebben zien langskomen, maar desalniettemin willen ook wij graag melding maken van de Tourbillon, een soort van wervelwind (ook in de letterlijke zin van het woord qua vertaling), maar dan in de vorm van een kermisattractie. Heel heftig!

Gebouwd door de Zwitserse fabrikant van pretparkattracties ABC Rides is dit een attractie van werkelijk het ergste soort. De Tourbillon moet je zien als een soort van hele grote centrifuge waarbij vier onderdelen zo hard mogelijk tegen elkaars richting in draaien. Kermis fanatici bestempelen deze attractie nu al als de meest heftige aller tijden, van zijn soort.

180 ton

Hij zit weliswaar nog in de testfase, maar je moet heel veel lef hebben om hier in te stappen! Ontwikkelen en bouwen heeft 3 jaar geduurd, kosten circa 1,8 miljoen euro. Er zijn 2 versies, een mobiele en een vaste. Gewicht ruim 180 ton, gelijk aan 50 olifanten. Tussen de 3 en 6 minuten zitten twee maal twaalf lefgozers/sters met de ruggen tegen elkaar.

Waarschijnlijk later dit jaar zal de Tourbillon zijn debuut maken op de kermis in Parijs. Hoe misselijk je er in kunt worden is momenteel nog niet echt bekend, maar wij denken “behoorlijk misselijk”…

 

Tourbillon

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo