Tomaten die groeien met alleen zonlicht en zeewater: het kan

Tomaten die groeien met alleen zonlicht en zeewater: het kan

Het klinkt als een soort van sprookje, maar in Australië hebben ze het voor elkaar. Degene die het mogelijk maakt: een Nederlander.

Duurzaam tomaten verbouwen

Nu is het wellicht algemeen bekend dat het nogal droog kan zijn in Australië en het is daarom niet altijd mogelijk om groenten te verbouwen zonder grote (reserve)voorraden water te gebruiken. Deze boer heeft het echt bijzonder goed aangepakt, waardoor alle ‘ingrediënten’ geleverd worden door de natuur.

Zo zijn er 23.000 spiegels gebruikt om het geheel te voorzien van stroom. Deze zijn allemaal gericht op een centraal punt waar de warmte omgezet wordt in stroom. De opgewekte stroom is meer dan genoeg om het geheel te voorzien, maar ook een onziltingsmachine waardoor er zout water gebruikt kan worden. Dit zorgt er voor dat er geen druppel (zoet) grondwater gebruikt hoeft te worden om de tomaten te verbouwen.

Meer weten over dit innovatieve duurzame project met de naam Sundrop in Australië door een Nederlandse boer, check dan onderstaande video.

 

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo