Slimme speaker Kevin beschermt je huis tegen inbrekers

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Heb je geen waakhond die je beschermt tegen inbrekers? Geen paniek, deze slimme speaker doet alsof je thuis bent.

Veilig op vakantie

Het is altijd een dilemma als je op vakantie gaat: Laat je de lichten aan? Je wilt natuurlijk niet dat inbrekers doorkrijgen dat er niemand thuis is. Sommige mensen laten de post op de mat weghalen, of zetten een timer, maar tegenwoordig kijken inbrekers daar gewoon doorheen. Maak kennis met Kevin: een slimme speaker die je huis wel goed beschermt tegen inbrekers!

Via: pexels.com | PhotoMIX, CC

Slimme speaker

Kevin is een slimme speaker die je huis beschermt tegen inbrekers. De speaker is ontwikkeld door het Zwitserse techbedrijf ‘Mitipi’ en wordt door hun omschreven als ‘virtuele huisgenoot’. Echt gezellig is Kevin echter niet. Wel is hij heel handig én slim. Hoewel de speaker er vrij ‘normaal’ uitziet heeft hij een aantal unieke functies. Zo kan deze slimme speaker allerlei geluiden nabootsen én heeft hij aan de achterkant een aantal LED-lichtjes zitten.

Onderstaande video geeft je een beter idee van de werking van Kevin:

Kevin, je virtuele vriend

Het idee is dus dat je ‘Kevin’ neerzet op een plek in huis waar ingebroken zou kunnen worden. Bijvoorbeeld naast de voordeur, in een raamkozijn of bij de achterdeur. Zodra jij het huis verlaat,  wordt Kevin wakker en gaat hij aan het werk. Zo doet de slimme speaker zich voor als kamerlamp, een televisie die aanstaat, een blaffende hond of bijvoorbeeld een lopende douche. Zo zijn er nog talloze verschillende functies die je via de bijbehorende app kunt instellen. Volgens Mitipi bevat de slimme speaker genoeg geluiden om meerdere weken op te vullen, zonder dat iemand doorheeft dat het een speaker is die al deze scenario’s nabootst.

Hoeveel kost dat?

Voor ongeveer €300 trekt Kevin bij jou in. De handige app krijg je er gratis bij. Heb je interesse? Meer informatie op de website van Mitipi.

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...