De 5 beste draadloze beveiligingscamera’s van 2021

Je wilt je huis beveiligen met een camera, maar je wilt geen gaten boren en tientallen meters aan kabels door je huis heen trekken. In dat geval kan een draadloze beveiligingscamera een goede oplossing zijn. Je hangt ze op, verbindt ze met Wifi en je bent binnen enkele minuten een stuk veiliger in huis. In dit artikel belichten we de 5 beste keuzes voor een draadloze beveiligingscamera.

Voordelen van een draadloze beveiligingscamera

  • Geen kabels door het hele huis
  • Direct de beelden ontvangen op een computer of telefoon is mogelijk door het Wifi signaal
  • Eenvoudig te installeren
  • Je bent flexibeler wat betreft de locaties waar de camera kan hangen

Nadelen van een draadloze beveilingscamera

  • Je bent afhankelijk van een Wifi signaal, wat bij een zwak signaal soms kan zorgen voor slechte beelden of zelfs geen beeld
  • Je camera zou in het slechtste geval gehackt kunnen worden
  • Draadloze camera’s zijn vaak duurder

[affcoups id=”58374″]

Wanneer kies je voor een draadloze beveiligingscamera?

Wanneer je zoekt naar een geschikte beveiligingscamera, maar niet zeker weet of je moet kiezen voor een draadloze variant, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Bijvoorbeeld de plek waar deze komt te hangen, in relatie tot de afstand tot de router. Is deze afstand te groot, dan zal het signaal niet sterk genoeg zijn om beelden te versturen. Dat kan je uiteraard verhelpen door een draadloze camera aan te schaffen met een lokale opslag, zonder dat er Wifi benodigd is.

Wil je de camera soms verplaatsen naar een andere locatie? Dan is een draadloze variant een stuk gemakkelijker. Wil je op een eenvoudige en flexibele manier je huis beveiligen, dan is de draadloze optie waarschijnlijk ook de beste keuze.

De 5 beste draadloze beveiligingscamera’s (2021)

We gaan je nu laten zien welke draadloze beveiligingscamera’s het beste zijn. Zo hebben we camera’s geselecteerd met de beste beelden, cloud opslag, lokale opslag, eenvoudige installatie en een goed uiterlijk. Zo kun je aan de hand van je eigen wensen zelf een overwogen keuze maken.

Netgear Arlo Pro 2

Wellicht het beste draadloze beveiligingscamera systeem dat er op dit moment te verkrijgen is, is de Netgear Arlo Pro 2. De camera’s zijn volledig los te gebruiken door een ingebouwde accu. De camera neemt beelden op wanneer er geluid of beweging wordt gesignaleerd. De camera is waterdicht en heeft een kijkhoek van 130 graden. Een nadeel is dat de accu ongeveer 4 maanden meegaat wanneer er per dag gemiddeld 5 minuten aan beeld wordt opgenomen. Wil je beelden opslaan, dan moet je een cloud abonnement afsluiten.

Netgear Arlo Pro 2
Via: arlo.com

Ring Stick Up Cam

Deze camera van Ring is letterlijk een Stick Up Cam. Installatie is erg eenvoudig en wanneer je Wifi ontvangst goed is, worden alle beelden eenvoudig doorgestuurd. Wil je de beelden opslaan, dan zal je een abonnement moeten afsluiten voor de cloud opslag. De kijkhoek is 150 graden, waarmee de camera het breedste blikveld heeft. In de camera zit een microfoon en een speaker, waarmee je op afstand kunt praten met iemand.

€199,00
50five.nl
€402,50
Voorraad: ✔️
vanaf 8 februari 2023 6:50 pm
Amazon.de
€99,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€81,81
Voorraad: ❌
Mediamarkt.nl
€249,95
Voorraad: ❌
Bol.com
Via: Ring.com

Nest Cam

De Nest Cam indoor is een een camera die geroemd wordt door velen, vooral het gebruiksgemak wordt hierin genoemd. De Nest Cam indoor is redelijk betaalbaar en biedt via de app veel mogelijkheden om beelden te bekijken en eventueel terug te kijken.

€109,99
Voorraad: ✔️
Bol.com
€125,00
50five.nl
€139,99
€199,99
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€169,99
Voorraad: ❌
Mediamarkt.nl
Voorraad: ❌
vanaf 8 februari 2023 6:50 pm
Amazon.de

D-Link DCS-2670L

€209,00
€349,00
Voorraad: ❌
Coolblue.nl
€267,48
Voorraad: ❌
Bol.com
€194,99
Voorraad: ❌
Mediamarkt.nl
Voorraad: ❌
vanaf 8 februari 2023 6:50 pm
Amazon.de

Deze camera van D-Link is wellicht de beste optie wanneer je niets te maken wilt hebben met een cloudopslag. Je kunt eenvoudig een SD-kaartje in de camera stoppen, die vervolgens alle beelden opneemt. De beelden kun je later eenvoudig terugkijken. Het beeld is met 180 graden erg breed, waardoor het een handige optie is om detectiezones in te stellen. Ook is het mogelijk om notificaties te krijgen wanneer er beweging of geluid wordt gesignaleerd. Dan kun je deze beelden live via de app bekijken en eventueel opslaan.

D-Link DCS-2670L
Via: eu.dlink.com

Netatmo Welcome

Wil je een goede beveiligingscamera voor binnen kopen, dan is de Welcome een interessante optie. De camera kan namelijk gezichten herkennen en daar de namen van bewoners aan koppelen. Vervolgens kun je een bericht ontvangen via de app dat iemand thuis is gekomen. Wordt er een gezicht niet herkend, dan krijg je daar direct een melding van.
Ook kun je privacyinstellingen selecteren. Bijvoorbeeld dat je geen melding krijgt van bepaalde personen die thuiskomen, maar wel van de oppas of hondenuitlaatservice. De camera is daarbij heel eenvoudig te installeren en heeft Full HD beeldkwaliteit.

€149,95
€199,99
Voorraad: ✔️
16 nieuw vanaf €149,95
6 tweedehands vanaf €104,19
vanaf 8 februari 2023 6:50 pm
Amazon.de
€199,00
€349,00
Voorraad: ✔️
Coolblue.nl
€199,00
50five.nl
€209,00
Expert.nl
€76,79
€199,00
Voorraad: ❌
Bol.com
Netatmo Welcome
Via: netatmo.com

Welke draadloze beveiligingscamera kies jij?

Ga je voor een cloud abonnement of SD-kaart opslag? Heb je liever een breed beeldformaat of een spotlight om eventuele inbrekers af te schrikken? Welke wireless beveiligingscamera het beste is voor jou, hangt af van je doel. Zo zijn er ook verschillende gebruikstips voor je beveiligingscamera opgesteld. Misschien wil je zelfs wel alleen binnen in huis controleren wat er allemaal gebeurt tijdens je afwezigheid. Welke keuze je ook maakt, één ding is zeker. Jouw huis is na het plaatsen direct een stuk minder interessant voor inbrekers.

Lees ook: Dit zijn de beste goedkope laptops van 2021

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer