Maak ‘m zelf: een met smartphone bestuurbare robot van karton

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Smartibot robot van karton

Zelf een robot maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. En als je de robot dan ook nog eens kunt bedienen met je smartphone, dan zit je goed. Toch? De Smartibot is een kleine robot die je echt kunt besturen en opdrachtjes kunt geven. Dat is leerzaam en leuk voor kinderen, maar stiekem ook voor volwassenen. Want een eigen robot…die heb je vast nog niet!

Creatief met robots

Smartibot komt met een behuizing van karton. Vouw het karton in de juiste vorm, plaats de elektronica er in en hoppa, klaar is je robot. Wil je eens wat anders, dan kun je afwisselen met de verschillende kartonnen modellen. Er is een ‘gewone’ robot, een robot die gemaakt is om drankjes mee te nemen en – jawel – een unicorn robot. Maar daar houden de mogelijkheden niet op. Want in principe kun je de elektronica combineren met allerlei spullen uit je huis of de afvalcontainer. Wees creatief en gebruik plastic bekertjes, speelgoedautootjes of zelfs aardappels om een unieke robot te maken!

“Smartibot, volg de kat!”

Bouw je de meegeleverde Teabot, dan heeft je Smartibot een plateau waar je glas op kan staan. Zonder verder te programmeren kun je de robot vertellen je te volgen, zodat je jouw drankje altijd binnen handbereik hebt. Super handig. De Smartibot kan naast mensen ook andere dingen herkennen, zoals auto’s, honden en fietsen. Je kunt er dus ook voor zorgen dat ‘ie de hele dag je kat achtervolgt 😉

De app biedt eindeloos veel mogelijkheden

Het besturen van de Smartibot doe je met een app op je smartphone. In die app kun je – zonder code – ook andere functies creëeren. Voor je het weet beschiet jouw robot voorbijgangers met een waterpistool of bespeelt hij een xylofoon wanneer de hond voorbij loopt.

https://youtu.be/qjd_8UMCvPQ

Bestel nu je eigen robot

Wil jij in december de trotse eigenaar van een eigen kartonnen robot zijn? Bestel ‘m dan nu voor 39 euro (omgerekend). Kun je ondertussen vast gaan bedenken wat jij met de Smartibot gaat doen! Misschien neem je ‘m mee naar een festival (in je tent van karton)… ideetje?

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...