NS gebruiken drones voor het inspecteren van stations

Door

Peter Dragstra

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Drone Nederlandse Spoorwegen NS drones

Aan de slag bij de NS als piloot? Het klinkt misschien gek, maar tegenwoordig hoef je geen machinist te zijn om bij de NS aan de knoppen te draaien. Lees verder hoe drones worden ingezet bij de Nederlandse Spoorwegen!

Drones bij de spoorwegen

Sinds kort heeft onze nationale spoorwegorganisatie de eerste dronepiloten in dienst genomen. Hoewel het leren omgaan met dergelijke hulpmiddelen enige tijd kost, zet de NS hier een duidelijke stap in het versnellen en vergemakkelijken van haar inspectiewerkzaamheden.

Drones Nederlandse Spoorwegen NS drone
Via: youtube.com (capture) | NS

Grootaandeelhouder 

Zegt iemand NS, dan zullen je gedachten direct uitgaan naar treinen. De NS heeft daarnaast verschillende gebouwen, infrastructuur en ander onroerend goed in haar bezit. Al deze zaken hebben na verloop van tijd onderhoud nodig. Door het gebruik van de drone kan je voorkomen dat mensen zich in allerlei bochten moeten wringen om inspecties en onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren. Het is niet alleen goedkoper en sneller, maar ook de veiligheid van de werknemers gaat er dus op vooruit. 

Drone Nederlandse Spoorwegen NS 2
Via: NS | ns.nl

Privacy 

Allemaal erg leuk en modern, zo’n drone. Maar hoe zit het met de privacy van de mensen op de stations? Zou jij gefilmd willen worden terwijl je rustig op de trein staat te wachten? Veel mensen zien zichzelf liever niet onbedoeld terug op beelden waarvan zij niet op de hoogte zijn. Bij dergelijke vernieuwingen als de inzet van een drone is het altijd maar weer de vraag of men het technische- óf het morele aspect zwaarder laat wegen. Voorlopig weegt de privacy van de treinreiziger echter nog het zwaarst, aangezien de gezichten van de mensen die onbedoeld gefilmd zijn worden geblurd.

Test of toekomst?

Zoals je al snel ziet, het gebruik van nieuwe technologie heeft zowel voor- als nadelen. De NS gaat mee met de tijd en spreekt vooral over de pluspunten ervan. Ondanks de voordelen van deze innovatie, zal de NS zich de komende tijd buigen over de keerzijde van de stappen die zijn gezet. Hierbij zal goed worden gekeken naar de privacy en regelgeving.

Drone Nederlandse Spoorwegen NS
Via: NS | ns.nl

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...