Opletten geblazen: deze drones jagen werknemers hun kantoor uit

Door

Kim

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Kim

Laatste update:

0

Je zou denken dat overwerkend personeel de droom is van iedere werkgever. Tenslotte staat in vrijwel iedere vacature dat je vooral geen “9-tot-5-mentaliteit” mag hebben. Lange dagen maken om het bedrijf – en hopelijk je eigen carrière – vooruit te helpen is dan ook aan de orde van de dag. Maar wanneer je eenmaal één van deze drones tegenkomt kijk je voortaan wel uit met overwerken…

Even dimmen met dat overwerken

Nou vliegen deze drones in Nederland nog niet door de kantoren, maar in Japan al wel. In de Japanse werkcultuur is overwerken zo’n groot probleem, dat mensen kampen met ernstige gezondheidsproblemen en er in sommige gevallen zelfs aan overlijden. Dat kán niet de bedoeling zijn. Voor ‘dood door overwerk’ is zelfs een speciaal Japans woord in het leven geroepen: Karoshi. Dat geeft wel aan hoe ernstig de situatie is.

Drones met irritante muziek

Overwerken is een maatschappelijk probleem dat in Japan landelijk moet worden aangepakt. Maar beveiligingsbedrijven die proactief bezig zijn met het bedenken van oplossingen kwamen met het idee om drones in te zetten. Deze drones vliegen rond over de werkvloer en verjagen werknemers buiten kantooruren met harde, irritante muziek.

Hoe lang zou jij zo’n drone kunnen negeren?

Stel je eens voor dat je wat langer op kantoor bent gebleven om die ene belangrijke order op tijd af te ronden en dat je dan verjaagd wordt door een drone. Een hard tetterend, vliegend gevaarte dat rondom je bureau blijft vliegen om je te laten merken dat het de hoogste tijd is om naar huis te gaan. Hoe lang kun jij dan nog blijven zitten en doen alsof je neus bloedt?

Wegrennen in hysterische paniek is trouwens ook niet slim. De drones zijn uitgerust met een camera, dus als je te laat blijft of je gek gedraagt, wordt dat gelijk even vastgelegd. Leuk voor YouTube 😉 Iets voor jou op werk?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...