De Reon Pocket: airco (of verwarming) voor in je kleding

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Reyon Pocket

Heb jij ook het probleem dat je veel te snel warm bent? Breekt het zweet je in de zomer al uit op het moment dat je arm beweegt? Dan heeft Sony iets voor jou. De Reon Pocket is namelijk een airco voor in je t-shirt.

Altijd een airco op zak

Een hevige vergadering, een wandeling met je hond of een ritje in een overvolle trein. Natuurlijk heb je binnen de mogelijkheid om te koelen via ventilatoren of zelfs een zelfgemaakte airco, maar buiten of warme locaties is het wat anders. In de zomer zorgen deze situaties al gauw voor benauwde situaties. Je voelt je moe, je kleedt je drie keer per dag om en je schaamt je voor je zweetplekken. Als dit ook maar enigszins herkenbaar is, dan is de Reon Pocket van Sony de ideale uitkomst.

https://www.youtube.com/watch?v=2dlzdZlbq2Q&feature=youtu.be

Deze airco is het formaat van een kleine telefoon en je plaatst hem net achter je hoofd tegen de bovenkant van je rug. Daar moet je wel een bijpassend t-shirt voor hebben, waar het apparaatje inpast. De Reon Pocket is zelfs zo klein dat het voor anderen om je heen dus helemaal niet opvalt dat je een airco in je nek hebt.

Het enige wat opvalt is jouw mogelijkheid om koel te blijven bij zelfs de warmste temperaturen. Via de app en Bluetooth kun je de Reon Pocket het signaal geven om meer of juist minder te verkoelen. Zo ben je altijd op de juiste temperatuur zonder dat je het apparaat steeds van je rug af moet halen. Volgens Sony koelt het apparaat zo’n 13 graden Celcius.

In de winter zit je er ook warmpjes bij

Gelukkig snapten de ontwerpers van de Reon Pocket ook dat er ook zoiets bestaat als een koude winter. Want dan worden wandelingetjes met een hond en wachten op een treinstation ook weer verschrikkelijke activiteiten. Het apparaatje heeft daarom de mogelijkheid om je bij kou te verwarmen (tot zo’n 8 graden). En dat werkt zo goed, dat je voortaan nooit meer klaagt als je ergens buiten moet wachten in de kou. Zelfs niet als de aankomsttijd van je trein ineens verspringt naar ‘+10 minuten’. Al is het alleen maar om anderen om je heen kou te zien lijden omdat ze géén Reon Pocket in hun shirt hebben.

Reyon Pocket
Via: first-flight.sony.com

Het apparaatje is tot stand gekomen door een Japanse variant op crowdfunding, op de website van Sony First Flight. Daardoor moeten we waarschijnlijk nog wel even wachten tot we hier echt onaantastbaar kunnen worden voor de stikhete hittegolven en kille winters.


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...