Dit zijn de 6 beste ventilatoren zonder bladen

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Beste ventilatoren zonder bladen 2019

Hard geluid, een design dat er eigenlijk niet uitziet en je koelt er vrijwel niet van af. Ventilatoren met bladen zijn een doorn in het oog van veel stijlvolle woon- en werkruimtes. Natuurlijk zitten daar ook populaire ventilatoren tussen, maar wist je dat het ook heel anders kon? Je kunt namelijk eenvoudig je huis omtoveren in een comfortabel leefklimaat met een ventilator zonder bladen. Wij vertellen je in deze blog wat de 6 beste keuzes zijn om jouw leefomgeving prettiger te maken.

Waarom is een ventilator zonder bladen beter?

Dat een ventilator of ‘turbomachine‘ met bladen niet het mooiste uiterlijk heeft, dat wisten we al langer dan vandaag. Maar er zijn veel meer redenen dat een ventilator zonder bladen veel beter is.

  • Er zijn geen bewegende delen waar je je aan kunt bezeren.
  • Het is eenvoudiger om schoon te maken
  • Je kunt de ventilator besturen met een afstandsbediening of app
  • De luchtstroom is constant omdat de bladen het niet eerst ‘hakken’
  • De energieconsumptie is vaak minder dan een ventilator met bladen

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van ventilatoren zonder bladen?

Iedere ventilator heeft aparte eigenschappen. Natuurlijk blazen ze allemaal koele of zelfs warme lucht de ruimte in, maar niet iedere ventilator heeft evenveel power. Kijk dus altijd goed naar het aantal Watt dat de ventilator aankan en wat de aanbevolen grootte van de ruimte is waar je de ventilator wilt neerzetten. Vaak worden ruimtes van 25-35 m2 aanbevolen per ventilator.

Heb je een grote huiskamer, dan kan het nodig zijn om twee ventilatoren te plaatsen om een merkbaar effect te krijgen. Daarbij kan het handig zijn om te letten op de maximale draaibeweging. Wordt de lucht één kant opgeblazen, kan de ventilator bewegen of komt de lucht er aan meerdere kanten uit? In de lijst met 6 beste ventilatoren zijn ventilatoren gezet die allemaal kunnen draaien. De draaihoek is wel overal anders.

Wat zijn de 6 beste ventilatoren zonder bladen van 2022?

Er zijn twee soorten ventilatoren zonder bladen op de markt die je voorzien in frisse lucht wanneer de warmte je naar je hoofd is gestegen. De ovale of ronde ringen waar lucht doorheen wordt gezogen is er één van. Het design van deze ventilatoren is het meest stijlvol, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Daarom benoemen we ook enkele torenventilatoren. Deze zijn ook een stuk beter dan een ventilator met bladen, passen beter bij het interieur en hebben soms ook een verwarmingsoptie.

Dyson AM09 Hot+Cool

Als we over design ventilatoren praten, dan staat Dyson ver bovenaan de lijst. Een prachtige ventilator die je overal kunt neerzetten en ook nog eens de ruimte sneller kan verwarmen. Met een keuze uit tien verschillende standen en een meegeleverde afstandsbediening ben je in staat om altijd de gewenste snelheid en temperatuur te creëren. Het prijskaartje mag dan wat aan de hoge kant zijn, maar voor dat geld heb je wel een hele stijlvolle manier om je huis snel op de juiste temperatuur te krijgen.

Beste ventilatoren zonder bladen 2019 Dyson Hot+Cool
Via: dyson.nl

Princess 350000 Torenventilator

Wanneer je een luxe ogende torenventilator zoekt, moet je bij deze Princess zijn. Maar een strak uiterlijk is niet het enige dat het te bieden heeft. Je kunt de ventilator namelijk verbinden met je Smart Home en vervolgens besturen met je smartphone of zelfs spraak. Uiteraard zit er ook een gewone afstandsbediening bij waarmee je de toren kunt aansturen. Door de verschillende standen kun je zelf een aangenaam klimaat creëren. Zo zorgt de stand ‘natuur’ voor een verschil in de windsnelheid zodat het lijkt alsof je op het strand zit, en de slaapstand zorgt voor een aangenaam verkoelend briesje zodat je gewoon lekker kunt slapen.

Princess 350000
Via: princesshome.eu

Domo Torenventilator DO8123

De Domo ventilator is een voordelige optie van het bedrijf Domo. Laat je alleen niet misleiden door de lage prijs. De ventilator is bedoeld om jouw leven comfortabeler te maken, en dat doet hij dan ook prima. Met drie standen – normaal, slaap en natuurlijk en een afstandsbediening kun je alles perfect regelen, ook op afstand. Ga je slapen, dan neemt de windsnelheid ieder half uur iets af. Wil je dat de ventilator automatisch aangaat op bepaalde momenten, dan kun je eenvoudig de timer instellen. Als laatste mag het uiterlijk van de torenventilator er natuurlijk ook best zijn!

Domo 8123
Via: domo-elektro.be

Bestron DFT430 Torenventilator

Ook de ventilator van Bestron is een goedkope optie op de ventilator zonder bladen. Het design kan zich dan misschien niet meten met de Dyson, maar als je moet kiezen tussen de Bestron of een ventilator met bladen is de keuze snel gemaakt. De ventilator heeft drie standen, en met een schakelaar kun je kiezen of je de ventilator wilt laten draaien. Wil je een goedkope torenventilator kopen waarbij je ook nog eens 5 jaar garantie krijgt, dan is de DFT430 voor jou de beste keus.

Beste ventilatoren zonder bladen 2019 Bestron DFT430
Via: bestron.com

Dyson Pure Hot+Cool Link

Van de goedkoopste optie gaan we naar de duurste optie. Met een prijskaartje van bijna 600 euro moet de ventilator natuurlijk wel doen waar hij voor bedoeld is. Gelukkig doet hij dat, én nog iets extra’s. De ventilator bevat namelijk een 360 Glass Hepa filter, waarbij 99,9% van alle allergenen en vervuilde stoffen uit je huis worden gefilterd. Je kunt de Pure Cool Link besturen via een app van Dyson of via een afstandsbediening. De reden dat de Dyson zo goed werkt is door de Air Multiplier Technologie. Die vermeerdert de luchtstroom die door de ventilator heen stroomt, waardoor de kamer gelijkmatig wordt voorzien van frisse en verse lucht.

Dyson Pure Cool Link
Via: dyson.nl

Stadler Form Paul

Is je huis in de zomer te warm en in de winter te koud, dan komt de Stadler Form Paul met de ultieme oplossing. In de zomer houdt de ventilator je ruimtes lekker koel, terwijl de ingebouwde kachel er in de winter voor zorgt dat je er warmpjes bij zit. Met 8 diverse standen kun je de ruimte op de ideale temperatuur houden, waarbij ook de decibellen beperkt blijven. Tel daarbij het prachtige design op en je hebt het hele jaar enorm veel plezier van deze aanwinst.

De beste ventilatoren zonder bladen Stadler Form Paul
Via: stadlerform.nl

De beste ventilator zonder bladen

Ga je voor een krachtige torenventilator zoals de Princess 350000 die je ruimtes koel houdt, of spreekt het design van de Dyson je aan? Of wellicht wil je wel een twee-in-één functie zoals de Dyson Hot+Cool of Stadler Form Paul, waarbij je ook in de winter gebruik kunt maken van de ventilator door hem je huis te laten verwarmen op een stijlvolle manier.

De lijst van ventilatoren zonder bladen die we hierboven samengesteld hebben is divers in zowel de functies en de het prijsbereik. Zo zit er, mocht je niet op zoek zijn naar een draagbare altijd een geschikte ventilator bij voor jouw woning…

Lees ook

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...