MetaFly: deze op afstand bestuurbare robotvlieg is immens populair

Drones zijn populair, maar de Metafly belooft een volledig nieuwe beleving. Deze robotvlieg is dan ook bijzonder populair op Kickstarter.

MetaFly

De MetaFly, een product uit Frankrijk is niet de doorsnee-drone zoals je deze kent. Het is een insect-achtig, vliegend object en dan in de positiefste zin van het woord. De MetaFly ziet er in ieder geval zo uit dat je er direct mee wil gaan vliegen!

Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen

Er wordt gebruik gemaakt van zogenaamde Biomimetic om zo echte insecten na te bootsen en zo de vliegervaring verder te verbeteren. Natuurlijk ziet de MetaFly eruit als een insect, maar er zit wel degelijk een doordachte techniek achter.

Lees ook: Deze drones koop je voor minder dan 50 euro

Zo kun je bijvoorbeeld door de stand van de staart aan te passen kiezen voor meer snelheid, of juist meer controle. Dit zorgt ervoor dat zowel ervaren als minder ervaren ‘bestuurders’ ermee aan de slag kunnen.

Zien! Zien! Zien!

Nu wil je natuurlijk zien hoe deze drone-vlieg in het echt vliegt en vooral: wat er je er nog meer allemaal mee kunt doen. Dat komt goed uit, want de makers hebben een uitgebreide video gemaakt.

Hieronder zie je wat er allemaal mogelijk is met dit vliegende robot-insect. Benieuwd naar de prijs, lees dan verder onder de video.

Crashes?

Het geheel ziet er wel vrij fragiel uit, maar daar is ook over nagedacht, zo melden de makers. Hoewel je zou verwachten dat deze een crash niet (altijd) zou overleven, toch zijn er extra beschermende onderdelen aangebracht.

Dit hebben ze op zowel de voor- als achterkant gedaan om zo te zorgen dat de vitale onderdelen beschermd worden. Toch kan ik me voorstellen dat hij niet alle crashes zal overleven.

Prijs en beschikbaarheid

MetaFly is een bijzonder grote hit op Kickstarter, daar is de funding al ruim binnen gehaald. Dat wil dus zeggen dat hij – zoals het er nu naar uitziet – in productie gaat. Voor 79 euro kun je hem bestellen op Kickstarter, waarna hij in september 2019 geleverd zal worden.

Klik hier om cookies te accepteren en deze content te tonen

Heb je de Kickstarter gemist, de retailprijs gaat 129 euro worden, zodra de productie goed op gang is gekomen. Meer info over het project kun je terugvinden op de Kickstarter-pagina van MetaFly.

Ook interessant
Shortcut: makkelijk kapper bestellen via iPhone-app