Living Sand en Kinetic Sand: wat zijn de verschillen?

De meeste kinderen spelen erg graag met zand, en zij balen dan ook als tijdens de herfst en winter de zandbak gesloten wordt. De meeste ouders daarentegen hebben een hekel aan de zandbak en willen er dan ook niet aan denken dat er binnen gespeeld wordt met zand. De oplossing is nu gekomen in de vorm van binnenspeelzand. Er is werkelijk geen kind die dit NIET leuk gaat vinden en omdat het zand alleen aan elkaar plakt en dus niet aan meubels of kleding is het gemakkelijk op te ruimen, dus ook ouders kopen dit met een gerust hart voor een kind.

Living Sand (zaubersand) en Kinetic Sand

Nu zijn er twee merken binnenspeelgoed op de markt. Kinetic Sand en Living Sand (zaubersand). Wat zijn nu precies de verschillen tussen die twee en welke kun je nou het beste kopen?

Kleur en structuur

Kinetic voelt het meeste als zand en is met zijn bruine kleur ook qua uiterlijk het meest zand. Kinetic bestaat uit 98% zand met 2% toegevoegd een polymeer die de grappige structuur en werking veroorzaakt.

Living Sand voelt heel erg zacht aan (een beetje als lichtgewicht deeg) en is witter van kleur. Living Sand bestaat uit 98% zand met 2% mosselschelp. Living Sand is daarmee een 100% natuurlijk product wat zelfs kinderen aanspreekt die normaal gesproken niet van zand houden.

Living Sand (zaubersand)
Living Sand (zaubersand)

Vorm en behoud

Kinetic Sand lijkt als je het vastpakt en vormt met handen of vormpjes ook echt te leven. Het houdt eventjes de vorm vast maar zal na verloop van tijd losser worden en een beetje de vorm verliezen. De werking wordt ook beïnvloed door temperatuur en luchtvochtigheid.

Living Sand lijkt ook te bewegen door je handen, maar als je de lucht eruit drukt met je handen of een vorm wordt de vorm wel compacter en steviger en zal dus langer in de vorm blijven staan. De werking van Living sand laat zich niet beïnvloeden door omgevingstemperatuur.

Kinetic Sand
Kinetic Sand

Spelen of kneden?

Kinetic Sand wordt het leukste bevonden om mee te spelen in combinatie met vormpjes, terwijl Living Sand door de zachte aanraking ook erg aantrekkelijk is om zo mee te spelen en in te kneden, dat heeft zelfs een rustgevend effect, maar kan ook met vormpjes gebruikt worden.

Living Sand en Kinetic Sand kopen

Kinetic Sand kost 14,95 Euro per kilo verpakking en Living Sand 24,95 Euro. Daarmee is Living Sand een stuk duurder. Gezien de 100% natuurlijke samenstelling, sensorische ervaring, betere kwaliteit is dit zand met name aan te bevelen voor gebruik door scholen, kinderdagverblijven en kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Beide producten zijn onderaan de streep erg leuk en een aanwinst voor ieder kind.

Video

In deze video worden de verschillen en overeenkomsten uitgelegd tussen Living Sand (zaubersand) en Kinetic Sand.

Ook interessant
Futureskin: innovatieve sportonderkleding van Odlo en Zaha Hadid Design