Harvard checkt aanwezigheid studenten met geheime camera’s

Iedereen heeft wel eens een les of college overgeslagen en beroemde Harvard heeft een manier om dit te checken. Er hangen geheime camera’s in de collegezaal waarmee gekeken kan worden of er afwezigen zijn.

Dit experiment op Harvard werd gedaan via camera’s die een foto maakten in een collegezaal. Alhoewel de software niet kon identificeren wie er afwezig zijn, wel werd gekeken naar het aantal lege plekken ten opzichte van het aantal studenten dat aanwezig moest zijn. Op deze manier kon afwezigheid gecontroleerd worden.

Not amused

De studenten waren niet blij toen ze dit hoorden, deze test werd gedaan zonder dat ze er iets vanaf wisten en kan gezien worden als een inbreuk op de privacy. Er is een onderzoek ingesteld naar deze proef op Harvard.

Afbeelding via meor.org

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer