Flitsmeister TWO: al die verkeersboetes zijn verleden tijd

Door

Luuk Verschuren

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Flitsmeister TWO

Er is niets zo frustrerend als een verkeersboete op de deurmat krijgen. Als dat regelmatig gebeurt, lopen die kosten al snel hoog op. En zeker als jij een partner hebt levert dat geen gezellige blikken op. De oplossing? Flitsmeister TWO!

Verkeersboetes in Nederland

De cijfers van het aantal verkeersboetes in Nederland liegen er niet om. Alleen al van mei tot en met augustus 2021 werden er bijna 3 miljoen boetes uitgedeeld. In deze 4 maanden werden er om precies te zijn 2.977.737 papiertjes opgestuurd. Deze boetes hadden onder andere betrekking op te hard rijden, door rood licht rijden en telefoongebruik.

Het grootste deel van die verkeersboetes werden opgelegd voor te hard rijden, maar liefst 84 procent. Daarvan werden de meeste bestuurders beboet met behulp van een flitspaal, gevolgd door een trajectcontrole en mobiele radarsets.

Weer een boete?!

En de bedragen van die verkeersboetes liegen er niet om. Rijd je 10 km/h te hard op een snelweg? Dan volgt er bijvoorbeeld een boete van 66 euro. Trap je het gaspedaal extra in en rijd je 20 km/h te hard? Dan kan je een boete van 181 euro op de deurmat verwachten.

De hoogte van de boete is afhankelijk waar de snelheidsovertreding plaatsvindt. Als je 10 km/h te hard rijdt binnen de bebouwde kom ontvang je namelijk al een boete van 75 euro. En dan hebben we het nog niet eens gehad over die vervelende 9 euro administratiekosten…

flitspaal nederland
Via: pixabay.com | planet_fox, CC

Hoe kan ik boetes vermijden?

Thuis blijven, deur op slot en nooit meer naar buiten gaan. Natuurlijk is dat niet de oplossing voor de meesten van ons. Er is een perfect hulpmiddel om een einde te maken aan die frustrerende verkeersboetes: Flitsmeister!

Dit is een gratis applicatie die je kan installeren op jouw smartphone. Als je in jouw auto stapt, waarschuwt deze app als je een mobiele flitser of flitspaal nadert. En zelfs als je te hard rijdt tijdens een trajectcontrole krijg je een seintje.

Flitsmeister app

De Flitsmeister app gaat verder dan enkel het waarschuwen voor snelheidsovertredingen. Zo ontvang je een melding als een ambulance bijna in jouw buurt is, krijg je relevante informatie over files en vermijd je gevaarlijke situaties door bijvoorbeeld ongevallen.

En ben je op jouw bestemming aangekomen, maar weet je niet zeker of je moet betalen om te parkeren? Ook dan geeft Flitsmeister ondersteuning. Parkeerzones worden namelijk herkend, waardoor je direct een melding krijgt om een parkeeractie te starten. Die boetes kan je voortaan dus vergeten!

Flitsmeister TWO kopen
Via: Flitsmeister

Flitsmeister apparaat is een must have

Allemaal leuk en aardig zo’n applicatie, maar het kan nog veel handiger. Het bedrijf heeft namelijk een Flitsmeister apparaat uitgebracht. En als je een fan bent van telefoon gadgets kan dit apparaat zeker niet ontbreken in jouw auto. Eind 2019 werd deze zogeheten Flitsmeister ONE gelanceerd.

Hoe het werkt? De Flitsmeister ONE bevestig je op jouw dashboard en koppel je eenvoudig met de applicatie. Iedere keer als je in de auto stapt, wordt het apparaatje automatisch geactiveerd. Nader je een flitspaal? Dan ontvang je een melding op het apparaatje. En dankzij de speaker en ledje in het apparaat valt dat direct op zonder dat je jouw ogen van de weg moet houden.

Flitsmeister One
Via: Flitsmeister

Flitsmeister TWO: een verbeterde versie

Inmiddels zijn we een tijdje verder en ook bij Flitsmeister hebben ze niet stilgezeten. Uit de reacties en feedback van de kopers van de voorgaande editie bleek het enthousiasme. Al die informatie heeft het bedrijf verzameld en gebruikt om een verbeterde versie te ontwikkelen: Flitsmeister TWO. Wij zijn fan!

Verschil tussen Flitsmeister ONE en TWO

Het verschil tussen de Flitsmeister ONE en Flitsmeister TWO valt direct op als je het design ziet. De eerste uitvoering was een zwart apparaatje met in het midden een blauw lampje. Daaronder zag je een vinkje en een kruisje om zelf situaties op de weg te beoordelen voor andere gebruikers van de app.

De Flitsmeister TWO maakt een enorme verbetering. Op dit apparaatje vind je een kleurendisplay waarop alle waarschuwingen en de maximumsnelheid worden getoond. Ook kan je veel eenvoudiger gevaarlijke situaties of een flitser melden. In de toekomst zal er naar verwachting een functie worden toegevoegd, waarbij je via het apparaatje een parkeeractie kan starten. Geen smartphone meer nodig dus!

Alles over de Flitsmeister TWO

Als je het ons vraagt, heeft de Flitsmeister TWO een luxe uitstraling voor in jouw auto. De twee meegeleverde houders zorgen ervoor dat jij het apparaatje eenvoudig kan bevestigen, bijvoorbeeld op jouw dashboard.

Eenmaal gekoppeld met de applicatie zal het gadget automatisch starten als jij in de auto stapt. Daardoor ben je altijd op de hoogte van wat er speelt op de weg. En dat kan je heel wat boetes schelen!

Hoe word je gewaarschuwd?

De Flitsmeister TWO heeft een ingebouwde beeper en een kleurendisplay. Jij wordt onderweg dus gewaarschuwd door middel van geluid én beeld. De knoppen zijn bedoeld om de situatie op de weg te beoordelen voor andere gebruikers van de app.

Flitsmeister apparaat
Via: Flitsmeister

Batterij van het apparaat

De Flitsmeister TWO heeft een oplaadbare batterij. Je kan zelf de helderheid van het display aanpassen. Als je de helderheid op 100% hebt staan, is de batterijduur 40 uur. Let er wel op dat er geen kabel wordt meegeleverd. Je moet zelf dus een micro-usb kabel hebben.

Een handige functie is de automatische low-power mode. Hiermee gaat het apparaatje 5 minuten nadat je stopt met rijden in een energiezuinige modus. Je hoeft de TWO dus ook niet zelf uit te zetten.

Kan ik de TWO overal gebruiken?

Om te beginnen: de TWO is net als de Flitsmeister app legaal. Daarnaast kan je het apparaatje in het grootste deel van Europa volledig gebruiken. Denk aan België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Denemarken.

In enkele landen worden bepaalde functies van Flitsmeister geblokkeerd. Zo krijg je in Italië wel meldingen over trajectcontroles en vaste flitspalen, maar krijg je geen waarschuwing van wegwerkzaamheden of mobiele flitsers.

Flitsmeister TWO kopen

Ben je net als ons fan van dit apparaatje en wil je de Flitsmeister TWO kopen? Dan kan je deze gadget aanschaffen voor prijs van €79,95. Het apparaat is bedoeld voor de PRO gebruikers van Flitsmeister. Het is daarom noodzakelijk om een PRO-abonnement te hebben.

Bij het aanschaffen van de TWO ontvang je direct één jaar dit abonnement. Voor een kleine meerprijs kan je dit uitbreiden tot twee jaar. Heb je al een PRO-abonnement? Dan wordt jouw afgesloten periode met één of twee jaar verlengd. Doei verkeersboetes, hallo Flitsmeister! 😉

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...