De elektrische fiets van Nua hoef je nooit op te laden

Door

Martijn

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Martijn

Laatste update:

0

Elektrische fiets Nua Clectrica

Elektrische fietsen zijn handig, maar ze hebben één nadeel: je moet constant de batterijen opladen. En die zijn natuurlijk nét leeg zijn wanneer je de fiets plotseling nodig hebt. Gelukkig biedt de Nua Electrica een oplossing. Deze fiets heeft een ingebouwde motor met batterijen, waardoor de fiets zichzelf weer oplaadt tijdens het rijden.

De Nua Electrica elektrische fiets

De meeste elektrische fietsen hebben een bereik van 40 tot 80 kilometer en met sommige kun je zelfs overal fietsen. Indrukwekkend, want daardoor zijn veel mensen in staat om grotere afstanden af te leggen dan zij voorheen konden. Ook met tegenwind zit je gewoon nog met een glimlach op de fiets. Maar vervolgens moet je de fiets weer opladen. De fiets moet de schuur in, of je moet de zware batterijen met een sleutel uit het frame halen. Dat is opzicht niet erg, maar het wordt na verloop van tijd wel vervelend. Helemaal omdat een lege elektrische fiets niet voorruit te branden is door het enorme gewicht.

Gelukkig is er wel een oplossing…

De Nua Electrica is namelijk de meest geavanceerde elektrische fiets van dit moment, omdat het gebruik maakt van diverse technologieën die nog nooit zijn toegepast in een fiets. Dat zorgt ervoor dat je de elektrische fiets nooit meer hoeft op te laden.

Elektrische fiets Nua Clectrica
Via: nuabikes.com

E-bike+ technologie

De Nua Electrica is gemaakt met een Zehus motor en batterij combo. Daardoor levert de fiets energie wanneer je bergop rijdt, maar laadt de batterij ook weer op wanneer jij de heuvel weer afrijdt. Door deze technologie hoef je de batterij niet meer op te laden en kun je jezelf in stedelijk terrein met 30 tot 40% minder inspanning verplaatsen.

Heb je even extra power nodig? Dan is het ook mogelijk om de batterij op vol vermogen te gebruiken. In de Turbo stand heb je bij een volle batterij alsnog een bereik van maar liefst 30 kilometer. De Nua Electrica stelt je dus ook niet teleur als je een keer te laat bent voor een afspraak.

Elektrische fiets Nua Clectrica
Via: nuabikes.com

Aandrijfriem e-bike

De tweede reden waarom de Nua Electrica zo goed werkt is omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een fietsketting. In plaats daarvan zit er een aandrijfriem op de fiets, waardoor de wrijving tussen de ketting, tandwielen en de trappers aanzienlijk verminderd wordt. Deze innovatieve fietsaandrijving zorgt ervoor dat je al een stuk efficiënter fietst in vergelijking met een standaard fietsketting.

Lichtgewicht kampioen elektrische fiets

De laatste verrassing van de Nua Electrica is het uitzonderlijk lichte gewicht van de fiets. Omdat er bespaard is op zware materialen, weegt de elektrische fiets slechts 13 kilo. Dat is zelfs nog minder dan de meeste stadsfietsen! Samen met de unieke technologie van de fiets is de Nua Electrica dus een echte verademing voor fietsliefhebbers die nooit meer met zware batterijen willen sjouwen.

Het nadeel van de e-bike is, dat hij niet bepaald goedkoop is. Je koopt de Nua Electrica voor 3.995 euro. Op dit moment is de fiets alleen nog maar in Europa verkrijgbaar.

Lees ook:


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...