Met Clip maak je voor 350 euro eenvoudig een elektrische fiets

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

E-bikes zijn steeds meer in opkomst, maar wat als je tevreden bent over je huidige fiets en toch wat extra ondersteuning kunt gebruiken? Er zijn daar oplossingen voor, waaronder Clip.

Elektrische fietsen

Elk jaar schiet de verkoop van elektrische fietsen verder de lucht in. Steeds meer Nederlanders kopen een elektrische fiets om toch wat meer gemak te ervaren onderweg, maar ook om eenvoudiger langere afstanden met de fiets af te leggen.

Uiteindelijk is dit beter voor het milieu omdat de auto minder gebruikt wordt, maar het is natuurlijk ook een gezonden manier van bewegen.

Tegenwoordig kun je e-bikes kopen voor iets minder dan duizend euro oplopend tot vele duizenden euro’s, maar wat als dat niet binnen budget past? Of misschien is je huidige fiets nog prima, maar wil je toch elektrisch rijden? Clip dus…

Clip – van elke fiets een elektrische fiets maken

We bespraken eerder al eens een oplossing om van je fiets een waterfiets te maken. Clip is weer een nieuw product, dat op het voorwiel van een fiets geplaatst wordt. Hierin zit een motor die ervoor zorgt dat je extra ondersteuning krijgt tijdens het fietsen. Op deze manier kun je dus van je bestaande fiets een elektrische fiets maken.

Op zoek naar een ‘echte’ elektrische fiets, check dan onze Cowboy 4 review!

De makers geven aan dat de eerste versie op de meeste fietsen gemonteerd kan worden. Misschien ziet het er wat vreemd uit in het begin, maar het is wel een manier om toch mee te gaan in deze trend. Daarnaast is bezweet aankomen in een meeting of op school niet meer aan de orde.

Dat wil ik ook, wat kost Clip?

Clip wordt geproduceerd vanaf eind 2019 en kan al besteld worden op dit moment. De prijs is rond de 350 euro, maar je moet dus wel nog wachten totdat de productie echt op gang is gekomen.

Er zijn nog meer bedrijven die hiermee aan de slag zijn gegaan, dus uiteraard is het wel goed onderzoek te doen of dit de ideale oplossing is voor jou. Misschien is een elektrische step, of ander vervoersmiddel wel ideaal voor jou.

Lees ook: De elektrische fiets van Nua hoef je nooit op te laden


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...