Maak van je eigen fiets een waterfiets voor op het water

Door

Redactie

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Door

Redactie

Laatste update:

1

Het klinkt misschien absurd en voor sommige waterratten onder ons als een droom, maar je kan nu van je eigen fiets een waterfiets maken en ermee varen. En het is nog gemakkelijk ook, met een doe-het-zelf-kit van Shuttle Bike. Het enige dat je er wel voor moet hebben, is genoeg geld… het is namelijk niet goedkoop!

Varen met je eigen fiets

We bespraken laatst al de caravan achter de fiets, maar het kan nog gekker: gewoon met je fiets het water op! Het grote nadeel van standaard (lompe) waterfietsen: je moet ze huren en ze zijn nooit beschikbaar als het jou eens uitkomt. Kleine kans dat je een waterfiets kan huren op een idyllisch en verlaten meertje, gracht of op een rustig stukje rivier.

Gelukkig heeft het Italiaanse SBK Engineering daar een oplossing voor gevonden: een doe-het-zelf-pakket, dat je gewoon kan meenemen in een rugzak en onder je fiets kan plaatsen. Ziehier de Shuttle Bike!

Waterfiets in je rugzak

Je fiets moet je natuurlijk zelf bij je hebben, maar het ‘water’-gedeelte van de waterfiets neem je mee in je rugzak. Deze bevat twee opblaasbare drijvers, die via een metalen constructie van 9 pijpen, je fiets met een propeller verbinden.

Door te fietsen drijft je achterwiel via een vernuftig systeem, de propeller bij je voorwiel aan. Door deze constructie kun je dus gewoon dus vooruit komen, met gewoon fietsen en sturen met… jawel, je stuur!

Het geheel zit in een tas en is met 12,4 kg licht genoeg om te tillen (en mee te nemen op je fietstocht). Zelfs over het opblazen van de gele ballonnen is nagedacht. Deze blazen zichzelf vanzelf op door te fietsen (op de kant). Zo kun je in minder dan 10 minuten van fiets op het land, naar waterfiets op het water kunnen en er is zelfs een variant voor vouwfietsen!

Niet goedkoop…

Het klinkt natuurlijk allemaal geweldig; heerlijk fietsen en varen, waar je maar wilt. Echter. de doe-het-zelf waterfiets is helaas niet echt goedkoop. Je betaalt zo’n € 1.300,- voor het pakket van Shuttle Bike. Gelukkig kun je het pakket ook al op sommige plekken huren… oh wacht!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Maak van je eigen fiets een waterfiets voor op het water”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...