Bose Frames: een slimme zonnebril en audio in één

Door

Stef

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Stef

Laatste update:

0

bose frames zonnebril

Een zonnebril is vandaag de dag meer dan alleen bescherming van je ogen, het is ook een onderdeel van je stijl. Audiomerk Bose gaat nog een stapje verder en maakt de zonnebril nog functioneler. Bose Frames is een zonnebril met ingebouwde speakers, bluetooth en augmented reality. 

Slimme zonnebrillen

Een zonnebril die meer doet dan alleen maar je ogen beschermen tegen het schadelijk ultraviolet licht, dat is de toekomst toch? Bose Frames lanceerde een tijd terug dit exemplaar waarmee je naar muziek kan luisteren én extra informatie kan krijgen over de plaats waar je bent, via augmented reality.

bose frames
Via Bose.com

Ingebouwde speakers

De Bose Frames heeft een functie waarmee je heel gemakkelijk via bluetooth kan verbinden met bijvoorbeeld je smartphone. Zo speel je eenvoudig al je muziek van Spotify af via de speakers in de zonnebril! Opvallend is dat de speakers aan de buitenkant van de brilpootjes zitten, maar het geluid alleen hoorbaar is voor de brildrager. Volgens Bose is het geluid uit deze speakers namelijk stuurbaar.

Een extra functionaliteit is de Bose AR app die in 2019 werd gelanceerd. Deze maakt het mogelijk om audio augmented reality te gebruiken. Door de koppeling met de GPS op je smartphone weet het systeem waar je bent en kan de zonnebril inspelen op plekken waar je bent. Zo kan de bril je op jouw vakantie meer vertellen over de locatie waar je bent. 

https://www.youtube.com/watch?v=rWyZOUpKqY4

Verbinden met Siri of Google Assistent

De ingebouwde microfoon in de Bose Frames zorgt ervoor dat je ook je Siri of Google Assistent kunt oproepen. Met een klein knopje aan de zijkant van de bril wordt Siri of de Google Assistent automatisch opgeroepen. Via de microfoon kun je dan allerlei spraakopdrachten doorgeven, waarvan het antwoord dan direct te horen is door de ingebouwde speakers.

De Bose Frames zonnebril is te koop voor 199,95 dollar en is verkrijgbaar in twee modieuze varianten, de Rondo en de Alto. Voor deze prijs krijg je een hoogwaardige zonnebril met krasbestendige glazen en houden ze 99 procent van alle UV-straling tegen. Met de Bose Frames bescherm je je dus tegen de zon, maar heb je ook de ultieme zomergadget in huis.

De Vuzix Blade Reality Glasses

Niet alleen Bose is bezig met het ontwerpen van de slimme zonnebril. De Reality Glasses van Vuzix Blade moeten ook aan dit lijstje toegevoegd worden. We schreven eerder al een artikel over deze futuristische zonnebril. Je kan de bril besturen met een touchpad aan de zijkant. Ook Alexa is ingebouwd. Net zoals bij de Bose zonnebril, staat het systeem in contact met je smartphone.

Ben jij overtuigd van de slimme zonnebril?


Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...