Amazon Echo Speakers met Alexa: een slimme huisvriend

Door

Peter Dragstra

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Amazon Echo Alexa

Iedereen kent Amazon wel, al is het grote merk nog niet meteen in Nederland gesettled. We bespreken hier het internationaal bekende Alexa, waarvan je gemakkelijk gebruik kan maken op de Amazon Echo speakers.

Slim van Amazon

Slimme apparaten die je het leven makkelijker maken, dat klinkt als de ideale samenwerking, toch? Nu zijn we de laatste jaren al behoorlijk gewend geraakt aan de mogelijkheden die de Apple Homekit en de Google Assistant ons bieden. Deze ontwikkelingen trekken ook de aandacht van concurrerende organisaties zoals Amazon. Hoewel Amazon een bekende merknaam is in Nederland, zijn haar producten nog niet volledig doorgedrongen tot in onze huiskamers. Maar daar komt zeker snel verandering in…

“Alexa, where’s your Dutch friend?”

‘Let me introduce you to Alexa’, oftewel, ik stel je graag voor aan Alexa. Alexa is de virtuele assistent van Amazon en wordt gebruikt voor de slimme apparaten van Amazon. Je kunt het spraaksysteem alles vragen, zolang je het activatiewoord roept, gevolgd door een bepaalde opdracht. Je kan vragen of er muziek wordt gespeeld of zelfs je lichten aan- of uitschakelen. Uiteraard moet je dan wel de gewenste smarthome apparaten hebben aangesloten.

Amazon-Echo-3e-generatie alexa
Via: amazon.de

Helaas voor de Nederlanders heeft Alexa (nog) niet geleerd om Nederlands te spreken. Voor consumenten die gebruik willen maken van de digitale assistent van Amazon zal de Engelse taal de komende tijd dus nog de enige optie zijn. Mocht je Engels dus nog niet ‘on-point’ zijn, dan is de vraag of Alexa geschikt is als je nieuwe virtuele assistent.

Kenmerken van de Echo speakers

Behalve het verschil in mogelijkheden in de taal, doen de slimme apparaten van de verschillende merken er alles aan om niet voor elkaar onder te doen. Zo houdt Amazon zich continu bezig met het updaten van haar producten en is er al de 3e generatie van Echo speakers.

Amazon echo dot 3e generatie alexa
Via: amazon.de

Daar waar Amazon zich in 2019 nog veel bezighield met het uitbrengen van nieuwe producten, kunnen we vanaf 2020 ook enkele vernieuwingen verwachten van de bestaande producten. Voorbeelden van nieuwe updates zijn het gebruik van de stem van beroemdheden en de mogelijkheden om van taal te veranderen.

Andere leuke mogelijkheden van de verschillende Amazon Echo producten zijn onder andere een ingebouwde temperatuursensor, slimme lampen en zelfs een beveiligingssysteem (inclusief alarmfunctie). Je zou het bijna vergeten, maar je kan de Amazon Echo Speakers ook nog gebruiken voor het luisteren naar je favoriete muziek!

€81,83
Voorraad: ✔️
1 tweedehands vanaf €81,83
vanaf 18 juli 2024 7:30 pm
Amazon.de
€239,99
Voorraad: ✔️
1 tweedehands vanaf €203,99
vanaf 18 juli 2024 7:30 pm
Amazon.de
Voorraad: ❌
Amazon.de

Bij blijven met tech & gadgets? Volg ons!

Wij maken deze artikelen met veel plezier en vinden het dan ook erg tof als je ons volgt! Dat kan al gemakkelijk (gratis en veilig) via onze leuke nieuwsbrief:

Topics:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...