Review Ring Stick Up Cam: kopen of beter niet?

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Ring Stick up cam

Met de Ring Stick Up Cam haal je een beveiligingscamera in huis die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Maar hoe bevalt deze eigenlijk? Dat is precies wat ik de afgelopen periode heb uitgezocht en het resultaat lees je in deze Ring Stick Up Cam review.

Ring

Ring is geen onbekende op de smarthome-markt. Bekend geworden met de Ring deurbellen (heb je die Shark Tank-aflevering ooit gezien?) en inmiddels overgenomen door Amazon.

Het assortiment is dan ook verder uitgebreid met onder andere camera’s, maar ook een heel alarmsysteem. Ring is niet voor niets populair wereldwijd dus het was hoog tijd om de Ring Stick Up Cam uitgebreid te testen.

Ring Stick Up Cam

Er zijn meerdere versies van de Ring Stick Up Cam, waarbij ik de versie op batterij heb getest. Er is ook een bedrade versie, maar persoonlijk kan ik de vrijheid van een accu wel waarderen. Daarover later meer.

De Ring Stick Up Cam is relatief betaalbaar met € 99, maar voldoet een dergelijke camera eigenlijk wel? De camera is geschikt voor binnenshuis, maar ook buiten en daarmee uniek. Ditzelfde geldt voor de mogelijkheden tot plaatsing op het voetje, of via een ophangsysteem.

Dit alles heb ik de afgelopen periode uitgebreid getest en dat alles lees je in deze Ring Stick Up Cam review.

Ring stick up cam
Verkrijgbaar met accu of bedraad
Betaalbare beveiligingscamera
Eenvoudige installatie

Ring Stick Up Cam: installatie

Na het uitpakken van de camera is er natuurlijk maar één logische volgende stap: beginnen met de installatie.

Allereerst even mijn oude Ring-account opduiken, app installeren en de wizard starten om een nieuwe camera toe te voegen. Dit proces ging erg soepel en heb daarnaast ook nog eens de mening over de app bijgesteld, maar daarover later meer.

Na het verbinden met wifi en mijn Ring-account kon de montage beginnen. De eerste week heb ik hem binnen gebruikt, gewoon op het voetje dat meegeleverd wordt. Hierbij is de installatie eigenlijk niet echt een installatie: een kwestie van neer zetten en je bent klaar.

Ring Stick up cam
Ring Stick Up Cam binnenshuis

Na deze periode binnenshuis wilde ik hem ook graag buitenshuis testen. In mijn geval was de tuin de meest logische keuze, op een plek waar ik geen directe stroomvoorziening heb. Daarbij is de accu natuurlijk al direct een pluspunt.

Alhoewel het op het eerste gezicht misschien niet zo lijkt, toch is het mogelijk met de standaard geleverde opties de camera tegen de muur te hangen. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik een video heb opgezocht hoe dit precies werkte.

Toen ik dit eenmaal door had, was het kinderlijk eenvoudig. Een paar schroefjes, camera erin en klaar. Nadat de camera buiten hing, voor de zekerheid toch maar even de wifi-sterkte getest en deze was gelukkig ook goed op die locatie.

Ring Stick up cam
Ring Stick Up Cam buitenshuis

Dagelijks gebruik van de Ring Stick Up Cam

Eigenlijk hoop je de Ring Stick Up Cam niet dagelijks nodig te hebben, dus de titel van deze sectie is misschien wat raar. Toch wil ik mijn ervaringen delen tijdens de testperiode van deze beveiligings-camera.

Zoals aangegeven hangt de camera in de tuin, dus heb na verloop van tijd wel de meldingen iets minder vaak/intens ingesteld. Elke keer als er iemand door de tuin liep kwam er direct een melding en dat waren er net iets teveel. Gelukkig heeft Ring hier opties voor.

De app is een grote vooruitgang, maar daar ga ik in het volgende hoofdstuk wat dieper op in, maar de gehele ervaring was prettig. De Ring camera is er wel, maar je je merkt het eigenlijk pas als je hem nodig hebt (of zou hebben).

De beelden zijn helder en goed (genoeg) en hij heeft uiteraard nachtzicht. Dit kun je eventueel ook nog omzetten naar gekleurd (of eigenlijk ingekleurd) nachtzicht, maar dat vond ik weinig toegevoegde waarde hebben.

Ring Stick up cam

Al met al: de Ring Stick Up Cam doet precies wat hij moet doen. Qua accuduur vind ik het lastig hier een goede periode aan te koppelen, voora omdat ik de app (en dus camera) vrij veel gebruikt heb. Ik denk dat je bij ‘normaal’ gebruik toch na elke maand een keer moet opladen. Je kunt dit echter ondervangen.

Er zijn een aantal accessoires beschikbaar die niet per se noodzakelijk zijn, maar wel erg handig. Denk hierbij onder andere aan een Ring Solar Panel waarmee je, zoals de naam doet vermoeden, de Ring Stick Up Cam kunt voorzien van extra (zonne-)energie.

Ring-app

Oké, ik moet beginnen met een bekentenis. Het is een paar jaar geleden dat ik een Ring product gebruikt heb en toen was ik niet laaiend enthousiast over de app. Toentertijd was bijvoorbeeld de Nest-app vele malen beter en stabieler.

Zoals hierboven aangegeven: hier moet ik op terugkomen. Ring lijkt goede stappen te hebben gemaakt met de app en dan vooral met de liveview en het terugkijken van beelden.

Dit voelt heel intuïtief en de verbinding wordt dan ook bijzonder snel gemaakt. Dit is natuurlijk ook deels afhankelijk van jouw wifi op de locatie waar de Ring Stick Up Cam hangt, maar ook van jouw device met de app natuurlijk.

Neemt niet weg: de Ring-app heeft een flinke verbetering ondergaan de afgelopen jaren, waarbij je alle functies veel eenvoudiger kunt vinden.

Dit is inclusief een aantal instellingen die redelijk batterij-intensief zijn. Wil je de camera dus zo weinig mogelijk opladen, dan is het handig om goed door de settings te gaan en checken welke grote invloed op de accuduur hebben. Persoonlijk heb ik – vooral om te testen – alle functies aangezet.

Ring Stick up cam

Ring Protect-abonnement

Oké, hier moeten we het dus ook echt even over hebben.

De Ring is ‘prima’ te gebruiken zonder abonnement, maar je hebt dan geen cloudopslag. Dat wil zeggen dat je geen beelden terug kunt kijken en dus alleen met de liveview kunt zien wat er wel (of niet) gebeurt via de camera.

Het wordt dus – een soort van – verplicht om voor een Ring Protect-abonnement te gaan als je beelden wil terugkijken. Hiervan werden (op het moment van schrijven) recent ook nog de prijzen verhoogd.

Hieronder een overzichtje van Ring Protect.

Ring deurbel met en zonder abonnementGratisBasic*Plus**
Bewegingsmeldingen
Live videobeelden
Tweerichtingsspraak
Diefstalbeveiliging
Videogeschiedenis (180 dagen)
Aantal apparaten11alle
Foto functie
Extra garantie
Korting op aankopen via Ring.com
* Basic abonnement kost € 3,99/maand of € 39,99/jaar – 1 apparaat
** Plus abonnement kost € 10/maand of € 100/jaar – volledige huis

Zelf gebruik ik ook (nog) een aantal Nest-apparaten in huis, waaronder camera’s. Hierbij heb je voor opslag ook een abonnement nodig, maar daar is het nog steeds mogelijk voor het hele huis (dus alle apparaten) € 5 per maand te betalen.

Je hebt dan ‘maar’ 10 dagen videogeschiedenis in plaats van 180 van Ring, maar heb je dat echt nodig zo lang?

Heb je dus meerdere Ring-apparaten, dan dien je al € 10 per maand te betalen om dit echt interessant te maken en dat komt natuurlijk nog naast Netflix, Spotify en je boxershort-abonnement. Ik vind Nest Protect aan de prijzige kant, vooral als je dit vergelijkt met de concurrentie.

Conclusie

De conclusie van deze Ring Stick Up Cam review is eigenlijk heel eenvoudig: een goede, betaalbare beveiligingscamera voor binnen en buiten. Helaas heb je wel een abonnement nodig om beelden in de cloud op te slaan en dus volledig gebruik te maken van de camera.

Verder zit de app goed in elkaar en wordt de verbinding met de camera snel en stabiel gemaakt. Voor optimaal gebruik van de Ring Stick Up Cam met accu zijn accessoires zoals de Solar Panels en eventueel een extra batterij wel gewenst.

Ring Stick up cam
8
GadgetsDaily aanbeveling
Ring Stick Up Cam
Pluspunten
  • Eenvoudige installatie
  • App werkt goed
  • Beelden verschijnen snel op scherm (mits wifi goed is)
  • Betaalbaar
  • Binnen en buiten te gebruiken
Minpunten
  • Abonnement nodig voor cloudopslag
  • Mogelijk extra accessoires nodig voor optimale werking

Lees ook:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...