Review Ring Video Deurbel 2 + Chime Pro

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

7
Aanschaffen

Aan (bijna) elke voordeur hangt een deurbel, logisch. Ring is daarmee aan de slag gegaan en heeft hier een slimme videodeurbel voor op de markt gebracht: zo kun je op afstand zien wie er voor de deur staat en ermee communiceren. Maar hoe werkt dat nu? Wij hebben de Ring Video-deurbel 2 met Chime getest.

Ring

Ring werd bekend doordat ze meededen aan Shark Tank, een programma waar investeerders geld in een bedrijf kunnen stoppen in ruil voor aandelen. Ring kreeg hier geen investering los, maar ze hebben flink verder aan de weg getimmerd. Zo goed getimmerd, dat ze in 2018 overgenomen zijn door Amazon voor één miljard!

Maar, dat is natuurlijk geen garantie voor een goed product. Daarom was ik ook erg benieuwd hoe de Ring video deurbel 2 nu ECHT werkte. Een zestal weken geleden heb ik de Ring geïnstalleerd en heb de afgelopen periode ervaring opgedaan.

Installatie en instellen

Oké, hier zag ik tegenop. Ik ben goed met gadgets, maar niet met het installeren en aansluiten van elektronica. Gelukkig viel het achteraf allemaal heel erg mee, vooral omdat er in de Ring 2 een accu meegeleverd wordt, waardoor aansluiten op de trafo van je bel niet nodig is (maar het kan wel). Mocht je de Ring aansluiten op die trafo, heb je overigens wel altijd de accu nodig om te kunnen functioneren.

Los daarvan: het was eenvoudig, even kijken waar hij moet komen, gaten boren, plugje erin en vastschroeven maar en de bel erop. Klaar! Dat was alvast makkelijker dan gedacht…

Hierna is het een kwestie van de app downloaden, stappen volgen en eventueel de Chime in het stopcontact doet. De Chime zorgt voor twee dingen: een beter bereik en een ‘echte’ bel die een geluid maakt. Heb je geen Chime, dan ben je aangewezen op de meldingen van je telefoon als de bel gaat.

Chime

De installatie via de app ging vrij soepel, waarbij wel werd aangegeven dat de verbinding relatief slecht is. Op hemelsbreed 50cm (met een buitenmuur ertussen) heb ik een router staan. Ter info: een speedtest met mijn smartphone naast de bel leverde een snelheid van ~150mbps op (van de 240mbps). Dus het bereik is goed te noemen, echter ziet de Ring dat niet. Na aansluiting op de Chime krijg ik nog steeds regelmatig de melding dat de verbinding niet bijster goed is, echter heeft dit geen invloed op de werking van de bel.

Het gebruik en accu

Na de installatie, hoef je in principe niet meer om te kijken naar de Ring 2. Deze doet zijn werk, mensen bellen aan en je ontvangt direct een melding op je smartphone of tablet en de Chime maakt een geluid als je dit ingesteld hebt. Er zijn wat verhalen online te vinden waar het 10 seconden of zelfs een minuut duurt voordat de bel te horen is of de melding verzonden. Dat was bij mij niet het geval. Het duurt maximaal 1-3 seconden voordat de app een melding geeft en de Chime het geluid maakt.

Update oktober 2018: Helaas blijkt er toch regelmatig vertraging in de bel te zitten. De Chime gaat dan soms pas één of twee minuten nadat de bel ingedrukt is, hetgeen ook geldt voor de app-melding. Hierdoor wordt de app net wat minder bruikbaar.

Het opnemen gaat vrij eenvoudig en ook het spreken gaat goed, mits je een stabiele internetverbinding op je device hebt. Heb je een gemist ‘Ring’, dan kun je deze een kleine 30 seconden nadat de video afgesloten is zien in de app en terugkijken. Dit kan de eerste maand gratis, daarna kost die 3 euro per maand of 30 euro per jaar. Dit abonnement heb ik in ieder geval afgesloten, het maakt de Ring veel beter bruikbaar.

Daarnaast is het mogelijk om in te stellen dat er een melding gegeven moet worden voor beweging. Als er dan iemand binnen een bepaalde range komt van de deur, dan krijg je pro-actief een melding op je telefoon. Dit heb ik ook aangezet, waarbij ik de range wel relatief kort heb aangegeven. Zo krijg je geen melding als de buurman thuiskomt, maar wel als er iemand bij de deur in de buurt is.

Deze bewegingsmeldingen zorgen er wel voor dat de accu VEEL sneller leeg gaat. Je zou tot 6 maanden met een accu kunnen doen, maar de ervaring leert dat dit een week of 3-4 is. Daarna moet de accu opgeladen worden. Dit gaat erg eenvoudig en deze kan zo uit de bel geklikt worden. Een nachtje opladen en hem vooral niet vergeten terug te doen de dag erna, anders werkt je Ring niet meer… :-).

Kortom, Ring werkt eigenlijk erg stabiel. Meldingen komen snel door en de app werkt goed. Ook de clouddienst zorgt ervoor dat je de Ring nog beter kunt gebruiken, dus eigenlijk… Eigenlijk ben ik fan geworden van Ring.

Conclusie

De Ring 2 Video Deurbel werkt goed, beter dan ik verwacht had eerlijk gezegd. De app zit goed in elkaar en ook al is het WiFi-bereik volgens de Ring niet optimaal, toch werkt alles naar behoren. Hou er wel rekening mee dat de accu niet de geadverteerde 6 maanden mee zal gaan, vooral niet als je bewegingsmeldingen aan hebt staan.

Met de Ring 2 koop je een stukje gemak, je ziet altijd wie er voor de deur staat ook al ben je niet thuis. Vooral handig met alle pakketjes die tegenwoordig langs komen net als jij niet thuis bent of de bezorger te laat is.

Het is wel een investering, de deurbel zelf kost ~200 euro en de Chime ook nog ruim 50 euro. Je moet dus wel je portemonnee trekken, maar heb je budget voor een nieuwe deurbel, dan is de Ring 2 videodeurbel een absolute aanrader.

Update oktober 2018: Helaas blijkt er toch regelmatig vertraging in de bel te zitten. De Chime gaat dan soms pas één of twee minuten nadat de bel ingedrukt is, hetgeen ook geldt voor de app-melding. Hierdoor wordt de app net wat minder bruikbaar.

Lees ook: 

[button label=”Ring 2 videodeurbel” link=”https://prf.hn/click/camref:1011l38LA/pubref:ring2/destination:https%3A%2F%2Fwww.coolblue.nl%2Fproduct%2F795117%2Fring-video-deurbel-2.html” target=”_blank” color=”” __fw_editor_shortcodes_id=”89d9f7c769218f99e42544e48bd70462″ _fw_coder=”aggressive”][/button]

Pluspunten
Eenvoudig te installeren (zelfs ik kon het)
Mooi design
Compleet geleverd
Minpunten
Redelijke vertraging in signaal op bepaalde momenten
App soms traag
7
Aanschaffen

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...