Xiaomi M365 accessoires: dit zijn echte aanraders

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

De Xiaomi Mi 365 is een populair elektrische step en er zijn dan ook veel accessoires en vervangende onderdelen verkrijgbaar. Op deze manier kun je de elektrische step nog verder personaliseren, aanpassen of en repareren. Wij hebben een aantal essentiële accessoires op een rij gezet met één echte aanrader.

Xiaomi M365 elektrische step

Als je dit leest, heb je waarschijnlijk al een Xiaomi M365 of ben je van plan er één aan te schaffen. De Xiaomi M365 is een bijzonder populaire step en wordt wereldwijd dan ook veel verkocht.

Lees ook: Review Xiaomi M365, bijzonder goede elektrische step met één grote maar…

Dit komt mede doordat de prijs aantrekkelijk is en het simpelweg een elektrische step is die goed in elkaar zit. Wil je meer details, check dan ons uitgebreide artikel over de Xiaomi M365. Ben je nog aan het overwegen een Xiaomi M365 te kopen, hieronder een overzicht van de actuele prijzen (wordt dagelijks geüpdatet).

[wpsm_bigoffer post_id=”261″ offset=”” limit=””]

Essentiële accessoires voor de Xiaomi M365

Er zijn veel accessoires verkrijgbaar voor de Xiaomi M365, maar welke zijn nu echt aan te raden? Er zijn er zelfs een aantal die essentieel zijn, daar beginnen we dan ook mee.

1. Extra ‘demper’ voor stuur

De Xiaomi M365 kan opgeklapt worden, maar na verloop van tijd begint het stuur toch iets te ‘wiebelen’. Dit is een bekend probleem en daar is voor een deel een vrij eenvoudige oplossing voor.

Er zijn namelijk 3D-geprinte plaatjes voor te krijgen die je voor een paar euro koopt. Deze leg je in het inklapmechanisme en het trillen van het stuur is een stuk minder.

2. Nieuwe binnenband(en)

Een ander euvel bij de Xiaomi M365 is dat de luchtbanden vrij snel lek gaan. Dat wil dus zeggen dat je de band of moet plakken, of moet vervangen door een nieuwe binnenband.

Als je de Europese versie besteld hebt van de Xiaomi M365, heb je waarschijnlijk twee reserver banden (binnen en buiten) gekregen. Toch is het verstandig alvast een aantal extra achterbanden te kopen. Hierdoor kun je nadat je thuis bent de band vervangen (ook al is dat soms een uitdaging) en weer snel de weg op. Zo hoef je dus niet op extra banden te wachten.

3. Telefoonhouder voor Xiaomi M365

De gewone Xiaomi M365 heeft geen display waar je bijvoorbeeld de snelheid op kunt aflezen, dus is het handig op je telefoon snelheid en andere zaken te zien.

Dan heb je natuurlijk wel een telefoonhouder nodig, want met het toestel in je handen rijden is natuurlijk not done. Veel mensen kiezen dan voor onderstaande houder, die precies past op het stuur van de Xiaomi elektrische step.

4. Haakje aan stuur

Helm of tas ophangen, dan heb je een haakje nodig. Er zijn veel haakjes te krijgen, maar deze goedkope versie voldoet prima.

Let overigens wel dat het rijden met een (zware) tas niet handig is, dit beïnvloed onder andere de manier van rijden en sturen.

Hoe dan ook, hieronder een lijstje van deze acccessoire voor de Xiaomi M365.

5. Slime (ja echt)

Oké, de benaming is misschien wat gek, maar ‘Slime’ wordt veel gebruik door Xiaomi M365-bezitters. Zoals je wellicht weet gaan de banden vrij snel lek. Als je deze (voordat ze lek zijn) inspuit met dit speciale slijm, dan is er minder kans dat ze lek gaan.

Door de rotatie van de wielen wordt het slijm tegen de buitenkant van de banden gedrukt en kan het eventuele ontstane gaatjes dichten, handig!

Handige, maar minder essentiële accesoires

De Xiaomi M365 heeft veel accessoires die beschikbaar zijn, sommige essentieel, sommige vooral heel handige. Wij gaan hieronder verder met de handige (of coole) accessoires voor de Xiaomi M365.

6. Display van Pro-versie met extra info

Misschien wel de leukste ’toevoeging’ van de M365. Het display van de M365 PRO, waarop veel meer informatie te zien is. Denk hierbij onder andere aan de snelheid, batterijstatus en meer.

Mocht je hiermee aan de slag willen gaan, zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Het is wel even goed kijken hoe je dit moet installeren, je hoeft niet te solderen, maar wel draadjes opnieuw inpluggen en het dashboard monteren.

Daarnaast dien je een custom firmware te flashen, hetgeen alleen gaat via een Android-toestel. Bekijk dus eerst goed hoe alles werkt.

Daarnaast zijn onderstaande dashboards imitatie, maar zouden volgens de vele reviews prima moeten voldoen.

7. Draagriem voor M365

Neem je de Xiaomi M365 mee in het OV bijvoorbeeld, dan kan een draagriem erg makkelijk zijn. Deze draagriemen geven net iets meer comfort dan je hand om de stang te klemmen.

Hieronder een aantal opties, van draagriem tot extra draaghandvat.

8. Xiaomi M365 opbergtas

Wil je de Xiaomi M365 liever volledig opbergen, dan zijn onderstaande producten erg handig. Deze tas kun je gebruiken om de M365 te stallen en onderweg kun je deze eventueel aan je stuur hangen, handig!

9. Extra opbergmogelijkheden/tasjes

Heb je meer mee te nemen, of wil je bijvoorbeeld je smartphone opladen met een accupack tijdens het rijden, dan zijn deze tasjes erg handig.

Deze hang je bijvoorbeeld aan het stuur, waarin je een aantal handige accessoires in kan meenemen.

10. Solid tires (dus geen luchtbanden)

Oké, dit is discussiepuntje. Solid tires gaan niet lek, maar hebben wel grote invloed op het rijcomfort. Je voelt elk steentje en hobbeltje op de weg veel beter.

Het is dus een afweging maken tussen comfort en het geen banden meer hoeven vervangen of plakken. Hoe dan ook, de keuze is aan jou, maar ik rij op luchtbanden (inclusief slijm).

11. Schijfremslot(je)

Ben je zoek naar een slot dat past op de M365, dan is dit schijfremslot een optie. Zeker geen bijzonder goede beveiliging, maar beter dan niets. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

Veel accessoires

Dit is een selectie accessoires die volgens ons handig zijn, maar er zijn er (vooral in China) nog veel meer te verkrijgen. Sommige zijn natuurlijk nuttiger dan de anderen, maar met deze lijst moet je wel een hele tijd vooruit komen. Happy stepping!

Alles nog eens op een rijtje, hierbij nogmaals alle accessoires op een rij:

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...