WhatsApp Web: nu officieel berichten versturen via PC

WhatsApp Web: nu officieel berichten versturen via PC

Het heeft even geduurd, maar WhatsApp is eindelijk gekomen met een manier om berichten te versturen via de PC met een Chrome-browser. Deze nieuwe dienst heeft de naam WhatsApp Web meegekregen.

WhatsApp Web

Met WhatsApp Web wordt er een verbinding opgezet met je smartphone door het scannen van een zogenaamde QRcode. Daarna zal er in de browser op de PC een nieuw venster openen waarmee berichten uitgewisseld kunnen worden. Dit zijn ook foto’s, video’s en audio-berichten die eventueel via de webcam opgenomen kunnen worden. Helaas is dit niet voor iedereen beschikbaar, WhatsApp Web zal niet werken op een iPhone, maar wel op Android, Windows en BlackBerry-smartphones.

WhatsAppWeb

QRcode scannen

WhatsApp wordt vanaf de server van het bedrijf geactiveerd, maar je moet altijd zorgen dat je de laatste versie hebt, anders zal het niet werken. Het activeren is simpel, open de app, vervolgens het menu en kies dan voor WhatsApp. Hierna zal de camera openen om de QRcode op web.whatsapp.com te openen.

Smart week bij tink = veel korting op smarthome

Smarthome-deals bij tink
Groot assortiment
Bijzonder interessante combi-deals
Tot 52% korting

Afbeelding via Androidworld

 

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo