WhatsApp krijgt advertenties en hier ga je ze terugvinden

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

WhatsApp gaat een nieuw verdienmodel introduceren, waar we inmiddels de officiële bevestiging van hebben. Hiermee doen ze afstand van een eerder statement dat er geen advertenties in WhatsApp zouden verschijnen.

WhatsApp en advertenties

WhatsApp heeft van het begin af aan aangegeven dat er geen advertenties in de app zouden komen. Dit werd ook na de overname door Facebook volgehouden. Toch blijken ze zich niet aan hun woord te houden en dit zorgde er onder andere voor dat de oprichter, Jan Koum, vertrok bij de messengerdienst.

Waar het eerste verdienmodel bedrijven zou gaan worden, die bijvoorbeeld de klantenservice via WhatsApp kunnen doen tegen betaling, zijn er nu toch concrete berichten dat er advertenties gaan komen. Vandaag werd er bekend hoe dit eruit gaat zien.

Via: Pixabay

Waar komen de advertenties dan?

Nu vraag je je natuurlijk af: wat ga ik ervan zien? Komen ze in mijn gesprekken of krijg ik misschien wel extra meldingen met commerciële boodschappen?

Vooralsnog begint WhatsApp ‘vrij rustig’ met het uitrollen van advertenties. Deze zullen in eerste instantie alleen te zien zijn in de ‘status’ van WhatsApp. Dit zijn de updates die 24 uur blijven staan en lijkt onder andere op Instagram Stories en de soortgelijke functie van Facebook.

Lees ook: Zo controleer je of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd

De advertenties die hierin getoond worden zullen tussendoor getoond worden. Dus voordat je naar de volgende status-update gaat van één van je vrienden, krijg je eerste een advertentie voorgeschoteld. Op deze manier wil Facebook ongetwijfeld de adverteerders op alle platformen (Facebook, Instagram en nu dus ook WhatsApp) meer mogelijkheden en bereik geven.

Interesses en euro’s

Facebook heeft vooral veel data van hun gebruikers en weet precies waar de interesses liggen. Als ze dit verder kunnen combineren met nog een platform waar deze data ook bekend is, dan kunnen ze nog specifieker targetten en dus nog meer advertentie-euro’s binnenhalen.

Wanneer jij precies de eerste advertentie gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, maar als je geen gebruiker bent van WhatsApp Status zal het in ieder geval nog wel even duren…

Topics:

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...