WhatsApp blauwe vinkjes: alles wat je moet weten

WhatsApp blauwe vinkjes zijn gearriveerd, de wereld stond even stil in november 2014. De berichten op social media over deze blauwe vinkjes vlogen je om de oren, maar wat is het nu precies? Hier alles, maar dan ook alles wat je moet weten over de blauwe WhatsApp vinkjes.

Vinkjes en WhatsApp

Voordat de vinkjes een update hebben gekregen van WhatsApp waren er simpelweg twee statussen te onderscheiden: één en twee vinkjes zonder een kleur. Eén vinkje betekende dat het bericht verstuurd was, kwam daar een tweede bij dan wist je dat het bericht ontvangen was door je contactpersoon. Dit wilde overigens niet zeggen dat deze al gelezen was en omdat daar blijkbaar veel vraag naar was, heeft WhatsApp de blauwe vinkjes toegevoegd.

WhatsApp blauwe vinkjes

Met de introductie van de blauwe vinkjes in WhatsApp komt de messenger tegemoet aan de vraag van velen: wanneer is mijn bericht gelezen. Net als bij de laatst gezien-status van WhatsApp zijn er al vele relaties kapot gegaan en vriendschappen beëindigd. Met de vinkjes probeert de populaire app hier iets aan te doen en precies te tonen wanneer een bericht ontvangen en gelezen is.

WhatsApp blauwe vinkjes

Het gaat zelfs nog wat verder, als je het betreffende bericht ingedrukt houdt, dan zal er een nieuw scherm verschijnen waarin te zien is wanneer het bericht afgeleverd en gelezen is, dus inclusief de tijden. Hierdoor bestaat er simpelweg geen twijfel meer over of, maar vooral wanneer een bericht gelezen is. Of de obsessieve ‘laatst online checken’ op WhatsApp hier blij mee is, absoluut! Er is echter nog geen optie om dit uit te zetten, wie weet komt WhatsApp daarmee in de toekomst, of niet. WhatsApp downloaden kan voor Android en iPhone.

Update: Een bètatester van WhatsApp geeft aan dat de optie om de vinkjes uit te zetten binnenkort wel mogelijk gaat worden. Wanneer dit precies zal zijn is niet bekend.

Hoe denk jij over de introductie van de blauwe vinkjes in WhatsApp? Zie jij dit als een toegevoegde waarde of zou je het liever uit zetten?

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

1 gedachte over “WhatsApp blauwe vinkjes: alles wat je moet weten”

  1. eerste 2 regels zijn te lezen in balk op hoofdscherm.
    Zet telefoon in vliegtuig mode, ga naar whatsapp, lees bericht, verlaat whatsapp en schakel vliegtuig mode weer uit. Verzender ziet pas blauwe vinkjes wanneer je de eerstvolgende keer, met verbinding, het bericht leest.
    RM

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer