WhatsApp gaat ingrijpend veranderen en de eerste stappen zijn al gezet

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

Niets blijft zoals het was, althans zo lijkt het in de techwereld. Dat geldt ook voor WhatsApp: de populaire messenger in handen van Facebook gaat er binnenkort anders uit zien en dat is niet gericht op het design.

WhatsApp gaat veranderen

WhatsApp wordt continu ontwikkeld en dat heeft de laatste jaren voor veel nieuwe functies gezorgd. Toch gaan er binnenkort dingen veranderen die eerder ontkend werden.

Facebook, de eigenaar van WhatsApp heeft aangegeven dat er advertenties in de app gaan komen. In welke vorm dat precies gaat zijn, is nog niet helemaal duidelijk, maar we weten inmiddels wel dat ze er al mee begonnen zijn.

Dat is ook de reden dat de oprichter van WhatsApp het bedrijf recent heeft verlaten: hij was het niet eens met het feit dat er advertenties in de app zouden komen.

Via: Pixabay

Advertenties komen er nu echt aan…

WhatsApp lanceert vaak nieuwe versies van de app, die eerst door een groep bètatesters getest worden, alvorens alles uitgerold wordt naar de rest van de WhatsApp-users.

Lees ook: Zo controleer je of iemand je op WhatsApp heeft geblokkeerd

Vaak zien we in deze versies dat er alvast dingen toegevoegd worden aan de code die nog niet geactiveerd zijn en dat geldt ook voor de nieuwste versie van iOS. Hierin zijn de eerste aanwijzigingen te vinden dat er advertenties toegevoegd gaan worden. Op welke manier deze getoond gaan worden is nog niet bekend.

Welk soort advertenties?

Berichten binnen WhatsApp worden versleuteld verzonden en dat wil dus zeggen dat er geen ‘context-gerelateerde’ advertenties getoond kunnen worden. De teksten kunnen simpelweg niet gelezen worden omdat deze versleuteld zijn door WhatsApp.

Lees ook: Deze apps kun je beter verwijderen als je om je smartphone geeft( (en jij hebt er vast ook geïnstalleerd)

Toch is er een manier om ‘relevante’ advertenties te tonen en dat is iets waar Facebook heel goed in is. Door je WhatsApp-account (en dus telefoonnummer) te koppelen aan je Facebook-account, heeft Facebook de mogelijk jouw interesses te achterhalen en op deze manier advertenties te tonen in WhatsApp die enigszins overeen komen met jouw interesses, volgens Facebook.

Dit is niet nieuw, maar dat deze in WhatsApp getoond gaan worden wel. Hoe lang het duurt voordat de ads er zijn, is op dit moment niet bekend. Vooralsnog zijn er alleen signalen in de iPhone-app gevonden, maar de Android-app komt uiteraard ook aan de beurt. Voor nu: geniet nog even van een advertentievrije versie van WhatsApp.

Lees ook: Smartphone opladen doe je al je hele leven verkeerd: zo moet het wel!

Via: WABetainfo

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

Share to...